Microsoft va lansa un nou model de computer, intitulat Surface, complet plat si sub forma unei masute de cafea, relateaza BBC.
Aceasta noua inventie, reprezinta un pas important catre viziunea fondatorului Microsoft, Bill Gates, in care mouse-ul si tastatura sunt inlocuite cu echipamente mai naturale.

Microsoft Surface, al carui ecran de 30 de inci este acoperit cu o bucata de plastic tare, ofera utilizatorilor posibilitatea sa atinga si sa miste obiectele de pe ecran, intr-o gama larga de activitati, de la pictat cu degetul sau puzzle-uri, pana la comenzi de livrare la domiciliu.

Noul dispozitiv are si capacitatea de a recunoaste diferite obiecte plasate pe suprafata sa, astfel incat utilizatorii de telefoane mobile isi pot achizitona cu usurinta sonerii sau schimba planul tarifar, computerul putandu-i citi parametrii. Mai mult decat atat, mai multe persoane stranse in jurul PC-ului “masuta” pe care este plasat un aparat foto digital, vor avea posibilitatea de a viziona pozele din memoria respectivului aparat.

Oficialii Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, au declarat ca vor produce singuri Surface, urmand a-l vinde mai intai doar companiilor. Primele modele vor fi lansate pe piata incepand cu luna noiembrie, printre locatiile alese pentru comercializare numarandu-se lantul hotelier Sheraton, cazionurile Harrah's, magazinele T-Mobile, precum si o serie de restaurante.

Pretul dispozitivului va fi cuprins intre 5.000 si 10.000 de dolari, insa Microsoft planuieste ca in urmatorii 3-5 ani sa il reduca, oferind totodata si o gama mai larga de versiuni ale Surface.

“Potentialul acestei interfete este imens”, a declarat un reprezentant al unei firme de cercetare. “Din moment ce poate cuprinde atatea aplicatii, nu mai exista practic nicio limita” a adaugat acesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri