Compania Liquid Computing a obtinut o finantare de 14 milioane $ pentru a crea un server flexibil bazat pe procesorul Opteron de la Advanced Micro Devices si pe sistemul de operare Linux.
Compania, cu radacini in telecomunicatii si industria serverelor de baza, a creat un design pe care spera sa-l vanda clientilor care doresc o performanta ridicata, precum cercetarile stiintifice, incepand cu 2006.

Mai tarziu spera ca flexibilitatea si expansibilitatea designului sa atraga si clientii business-computing.
Liquid Computing a anuntat ca a primit finantarea din partea unui consortiu care include companiile VenGrowth Capital Partners, ATA Ventures, Export Development Canada, Business Development Bank of Canada si Axis Capital. Compania este una dintre putinele companii nou infiintate care au reusit sa-si faca loc intr-o perioada antreprenoriala mai sobra.

Produsul companiei este un sistem numit STL-20X4. La 36.75 inci inaltime, acesta are jumatate din inaltimea unui rack standard, In centrul sau are 20 de panouri electronice numite module de calcul, care sunt conectate la un canal mid-plane, sau de comunicatii comune.

Fiecare modul are patru procesoare AMD Opteron, modele dual-core care combina doua motoare de procesare pe aceasi bucata de silicon. Procesoarele AMD au fost utilizate si de compania Kealia, achizitionata de Sun Microsystems in 2004 si de OctigaBay, achizitionata de Cray in 2004.

Crucial in ceea ce priveste designul serverului este tehnologia care permite ca modulele four-chip sa fie atasate pentru a forma servere multiprocesor mari sau pentru a fi pastrate separat pentru activitati mai mici operate simultan. Designul va permite ca noi resurse sa fie adaugate pentru aplicatii voluminoase, permitand serverului sa evite problemele hardware.
Un sistem cu 16 procesoare va fi comparabil ca pret cu patru servere four-processor care au adaptori de retea 10-gigabit Ethernet.

In plus, sistemele multiple pot fi imbinate prin linii de comunicatii prin fibra optica in sisteme si mai mari. Compania preconizeaza o masina cu patru servere, numita STL-80x4, cu nu mai putin de 320 procesoare Opteron si STL240x4 cu 960 de procesoare.
Designul poate fi extins de la patru procesoare la zeci mii de procesoare, numarul fiind nelimitat. Aceasta expansibilitate este posibila datorita diferentelelor de comunicatie scurte intre procesoare : mai putin de 2 microsecunde printr-o legatura prin fibra optica.
Sistemul functioneaza convetional, cu software nemodificate pentru procesoare x86 precum Intel Xeon si AMD Opteron. Desi designurile initiale utilizeaza Opteron, adaptarea pentru Xeon este usoara.

Compania are 26 de angajati si intentioneaza sa creasca la 60 pana la sfarsitul acestui an. Sistemele de testare Alpha sunt in mana clientilor, in timp ce testarea beta se va face anul viitor
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri