Piata mondiala de PC-uri urmeaza pana acum previziunile facute de iSuppli, care astepata o crestere de 11,2% dupa ce in al doilea trimestru cresterile au fost de 10,5-11,5 procente fata de anul trecut.
“Notebook-urile au cu siguranta vanzari puternice si avant in momentul de fata, dar gasim incurajatoare evolutia vanzarilor de desktop-uri”, a declarat Matthew Wilkins, analist iSuppli. Compania de analiza estimeaza cresteri de pana la 13 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut pe piata PC-urilor.

“Ne asteptam ca HP sa isi mentina pozitia de lider tot timpul anului, deoarece compania are un elan puternic si este bine pozitionata pe piata”, a completat Wilkins. “O batalie mai fascinanta se duce acum intre Acer si Lenovo pentru pozitia a treia a clasamentului la nivel mondial”, a mai spus Wilkins.

Regional, in Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), vanzarile de calculatoare au crescut in al doilea trimestru cu 13,5 procente, potrivit IDC. S-au vandut in total 17,5 milioane de desktop-uri si laptop-uri, cu 31% mai multe laptop-uri decat aceeasi perioada a anului trecut, conform IDC. In aceasta zona cresterea se datoreaza expansiunii continue a pietei in Europa Centrala si de Est, Orientul Mjlociu si Africa.”In timp ce trecerea la portabile in aceste regiuni continua sa genereze cresteri, inlocuirea graduala a unei baze mari de utilizatori de notebook-uri din Europa de Vest contribuie cu siguranta la avantul observat.”, sunt de parere specialistii IDC.

Laptopurile vor lua locul PC-urilor in urmatorii ani, conform unui studiu elaborat de IDC. Compania estimeaza ca pana in 2011 notebook-urile vor deveni cea mai comuna forma de PC, cu o rata cumulata de crestere de 16,1 procente din 2006 pana in 2011, fata de 3,8 procente pentru PC-uri. Preferinta consumatorilor pentru laptop este deja vizibila, conform cifrelor IDC. Astfel, in anul 2006 s-au vandut 82,4 milioane de notebook-uri, cu 26,3 procente mai mult decat in anul precedent, si 138,3 milioane de PC-uri, doar cu doua procente mai mult decat in anul 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri