Pretul actiunilor Apple a scazut cu aproximativ sapte procente din cauza zvonurilor neconfirmate despre micsorarea productiei de iPod-uri si terminale iPhone, informeaza Reuters.
Pretul unei actiuni a scazut cu 6,8 procente, dupa ce compania Miller Tabak & CO a anuntat ca Apple reduce productia de iPhone-uri de la noua milioane de unitati pana la 4,5 milioane. Miller Tabak& CO a speculat, de altfel, ca aceasta reducere a numarului de unitati produse s-ar putea aplica si pentru iPod-uri.

Purtatorul de cuvant al Apple, Natalie Kerris, a refuzat sa comenteze “zvonurile si speculatiile”. Cativa analisti care urmaresc evolutia companiei au declarat, insa, ca nu au incredere in relatarea celor de la Miller Tabak & Co.

“Nu cred ca este adevarat”, a comentat Trip Chowdhry, analist pentru Global Equities Research. “Apple atrage multe zvonuri pentru ca este o companie cu foarte multe secrete”, este de parere Shiv Bakhshi, analist IDC. “Nu cred ca este niciun fel de credibilitate (in ultimele zvonuri). Este posibil ca Apple sa reduca productia pentru un model de iPod care va fi inlocuit cu unul mai nou si acest lucru sa fi fost gresit interpretat”, a explicat acesta.

“Din cate am inteles eu, productia de iPhone a crescut, de fapt, de vreme ce au de gand, in mod evident, sa vanda mai mult decat in primele doua zile”, a comentat Shaw Wu, analist pentru American Technology Research.

Actiunile gigantului Apple au scazut si saptamana trecuta cu trei procente, cand AT&T, unicul distribuitor de terminale iPhone, a anuntat ca a ctivat doar 146.000 de telefoane, desi investitorii se asteptau la cifre mult mai mari. Insa pretul a revenit a doua zi, cand compania a anuntat un profit mai mare decat asteptarile si vanzarea a 270.000 de unitati iPhone in primele 30 de ore de la lansarea pe piata.

Apple a anuntat si cateva imbunatatiri aduse mediatizatului sau telefon. Iphone 1.0.1 este un update care ar trebui sa rezolve doua probleme de securitate ale browser-ului Safari integrat telefonului iPhone, doua in WebKit si una in WebCore si ar trebui sa sporeasca, odata instalat, siguranta telefonului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri