iNES, singurul provider de televiziune prin internet din Romania, estimeaza ca piata locala de IPTV inregistreaza un ritm de crestere de 200%, in prezent are un potential de 10.000 de utilizatori in Bucuresti
"In ultima perioada piata locala a serviciilor IPTV a cunoscut o dezvoltare semnificativa, tendinta inregistrata pe fondul evolutiei rapide a tehnologiei digitale, precum si a cerintelor din ce in ce mai mari din partea consumatorilor, care doresc sa acceseze servicii cat mai inovative in domeniul televiziunii. iNES IPTV a implementat deja o strategie care rezida in extinderea numarului de servicii IPTV si operationalizarea costurilor percepute pentru accesarea acestora, tendinte inregistrate si in activitatea celor mai importanti operatori de servicii IPTV din Europa" a declarat Operations Manager iNES IPTV Romania, Radu Rusu.

Marea Britanie si Romania sunt printre pietele cele mai „tinere” pentru acest tip de servicii, unde opereaza un singur provider, in comparatie cu Franta, unde sunt prezenti opt operatori ai serviciilor IPTV, urmata de Spania care numara patru operatori, Germania si Italia unde sunt prezenti doi operatori.

Piata serviciilor de IPTV din Europa este estimata in prezent la un miliard de euro, ceea ce reprezinta o crestere de peste 100% fata de cifra inregistrata in 2006, de 470 milioane de euro, se arata intr-un raport international, citat de iNES IPTV. Pana la finalul anului 2009, se prognozeaza ca se vor inregistra aproximativ 8,7 milioane utilizatori ai serviciului IPTV la nivel european.

Serviciul de IPTV a fost introdus in Romania, in octombrie 2005, de catre iNES. In prezent, iNES transmite 109 programe TV prin protocolul IPTV. Transmiterea semnalului TV prin protocolul IPTV este direct legata de sistemul de distributie prin fibra optica, iNES dispunand in prezent de o retea cu o intindere de aproximativ 1500 de kilometri, care poate fi extinsa pe masura ce vor fi inregistrati noi utilizatori ai serviciilor.

In prezent, piata serviciilor de IPTV din Europa numara peste 60 de operatori care transmit fluxul televizat prin IP (Internet Protocol) si cumuleaza in acest moment un numar de aproximativ 5,6 milioane de utilizatori ai serviciilor IPTV, inregistrand o crestere aproape dubla fata de 2006, cand numarul total al abonatilor la nivel european a fost de 2,9 milioane.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri