La numai doua zile dupa ce s-a anuntat noua versiune a player-ului media Zune, gigantul Microsoft a numit un nou vicepresedinte in fruntea diviziei Zune, in persoana veteranului Rick Thompson, informeaza editia online a Wall-Street Journal.
Allard, fost vice-presedinte al diviziei de entertainment si gadget-uri Microsoft, a lucrat pentru Zune inca din februarie, dupa plecarea lui Bryan Lee. El se va ocupa in continuare de grafica si design-ul player-ului Zune. Anterior lui Allard, Lee s-a implicat in atragerea companiilor de inregistrari interesate de a furniza continut pentru Zune, o provocare care nu i-a adus insa lui Zune succesul scontat. Primul Zune, aparut in noiembrie 2006, s-a straduit sa rupa din cota de piata a adversarului iPod, atragand insa doar critici impartite si un numar relativ mic de utilizatori.

Dupa seria de esecuri raportate de Microsoft cu player-ul Zune, oficialii au decis, de fiecare data, o restructurare a conducerii, astfel ca veteranul Thompson, manager al diviziei hardware din 1987, va fi responsabil pe viitor de noua linie Zune, cu un design subtil, mai multe optiuni de stocare si sharing.

Noile gadget-uri Zune sunt asteptate sa apara pe piata americana cel mai tarziu la jumatatea lunii noiembrie, la preturi similare cu cele ale concurentei iPod. Totusi, Microsoft isi doreste o diferentiere prin adaugarea unor facilitati cum ar fi utilizarea conexiunii wireless pentru a sincroniza continutul player-ului cu aplicatiile Windows, dar si transferul fisierelor catre alti fani Zune.

De la lansarea lui Zune in noiembrie anul trecut, Microsoft a vandut, pana la sfarsitul lunii iunie anul curent, doar 1,2 milioane de unitati, in timp ce rivalul Apple s-a laudat cu nu mai putin de 9,8 milioane de iPod-uri vandute in cel de-al treilea trimestru fiscal incheiat in iunie. Diferenta justifica pe deplin deciziile din cadrul Microsoft. Sa speram ca de aceasta data industria muzicala va furniza lui Zune mai mult continut si implicit mai multi fani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri