Valoarea pietei romanesti de PC-uri a crescut cu 50% in trimestrul al treilea, pana la aproape 165 milioane dolari, in timp ce numarul de unitati vandute a crescut cu peste o treime, fata de perioada similara a anului trecut, pana la mai mult de 193.000, conform unui studiu IDC.
Vanzarile de notebook-uri au crescut cu 92% in trimestrul al treilea fata de anul trecut. Piata pentru unitati desktop a crescut cu aproape 17.5% ca numar de unitati livrate, in timp ce numarul de servere x86 livrate a crescut cu 21.3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Piata PC din Romania a continuat sa prospere si in al treilea trimestru al anului, urmand tendintele prevazute la inceputul lui 2007. Cererea din segmentele home user si IMM, preturile accesibile, configuratiile tot mai puternice, marketingul agresiv, impreuna cu un numar de proiecte din sectorul public si cel privat au creat din nou o sinergie care a permis o crestere puternica a vanzarilor", a declarat Calin Mirea, analist IDC Romania

El a adaugat ca in timp ce asamblatorii locali raman lideri incontestabili ai pietei desktop, vanzatorii internationali isi mentin suprematia pe piata notebook iar situatia nu se va schimba curand. "Per total, piata ramane fierbinte, in timp ce jucatorii se pregatesc pentru un ultim trimestru si mai bun.", a conchis Mirea.

Vanzarile de servere x86 au crescut cu 21,3% fata de al treilea trimestru al anului 2006.


Pentru intregul an 2007, IDC estima, in luna mai, ca vanzarile de calculatoare personale vor creste cu peste 25% fata de anul anterior, la 800.000 de unitati, de la 635.300 unitati.

In primele noua luni ale anului, piata locala a PC-urilor a atins nivelul de 492 milioane dolari, iar volumul vanzarilor se apropie de 570.000 de unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri