Apple va lansa anul viitor o noua versiune a telefonului iPhone care v-a putea descarca datele la o viteza mai mare, a declarat Randall Stephenson, CEO AT&T, citat de Bloomberg.
Terminalul va putea opera si in retelele de generatia a treia (3G), a anuntat executivul companiei AT&T. “O sa il aveti anul viitor”, a spus Stephenson, adaugand ca nu stie care va fi pretul cu care telefonul va iesi pe piata, deoarece Steve Jobs “va dicta care va fi pretul telefonului”.

Apple intentioneaza sa vanda circa 10 milioane de iPhone-uri in intreaga lume anul viitor, ceea ce inseamna ca daca tinta va fi atinsa, producatorul va detine 1% din piata telefoanelor mobile. Pana la sfarsitul lunii septembrie, Apple vanduse deja 1,4 milioane de dispozitive.

Purtatorul de cuvant al companiei Apple, Natalie Kerris, a refuzat sa comenteze declaratiile lui Randall Stephenson.

Recenziile scrise dupa aparitia iPhone-ului pa piata subliniau ca accesul la internet este destul de incet pentru un telefon de asemenea calibru, astfel incat conectivitatea 3G a devinit un udate cu potential major. Steve Jobs declara in luna septembrie ca durata de viata a bateriei cu care este dotat iPhone-ul ar scadea dramatic daca telefonul ar opera in retele mai rapide. Concret, bateria iPhone-ului are o durata de viata de opt ore, iar cipurile pentru retele 3G consuma foarte multa energie. Jobs declara atunci ca spera ca spre finalul anului viitor sa poata incorpora in terminalul produs de Apple un acumulator mai puternic.

Chiar daca nu a fost precizata o data concreta pentru lansarea iPhone-ului 3G, specialistii considera ca vanzarile terminalului ar putea fi afectate de acest zvon, potrivit presei internationale. Zvonurile din presa arata ca un termen limita plauzibil pentru lansarea noii versiuni a terminalului produs de Apple ar putea fi luna mai anul viitor, informeaza The Register.

AT&T reuseste prin vanzarea in exclusivitate a terminalului de la Apple sa isi pastreze utilizatorii in fata rivalului Verizon Wireless, care a anuntat saptamana aceasta ca planuieste sa deschida reteaua catre orice producator de telefoane sau de software care poate sa indeplineasca specificatiile tehnice impuse.

Stephenson considera planul rivalilor depasit. “Industria se indreapta in aceasta directie. Suntem propbabil cea mai deschisa retea din lume, nu doar din Statele Unite”, a adaugat CEO-ul AT&T. Dezvoltatori independenti au creat sute de caracteristici pentru reteaua AT&T, iar clientii care nu vor sa foloseasca serviciile operatorului platind abonamente au posibilitatea sa achizitioneze orice telefon doresc, insa la un pret intreg.

AT&T ofera de asemenea si servicii de de televiziune mobila, astfel ca Stephenson planuieste ca anul acesta compania sa ajunga pe acest segment la opt milioane de utilizatori, iar in 2008 la 17 milioane de clienti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri