Grupul industrial german Siemens isi simplifica structura astfel incat sa poata concura mai usor cu rivalii mai profitabili si sa isi imbunatateasca tehnologia, a declarat Peter Loescher, directorul executiv al companiei, relateaza Reuters.
"Nu vrem sa fim lideri de piata doar in ceea ce priveste tehnologia, ci si din punctul de vedere al profitabilitatii", a spus Peter Loescher, care a preluat conducerea companiei in luna mai a acestui an.

Loescher a obtinut aprobarea consiliului de supraveghere cu privire la planurile de restructurare a companiei, care includ micsorarea comitetului executiv de la 11 la opt posturi si regruparea celor opt unitati ale companiei in trei divizii.
Loescher, nascut in Austria, primul strain care conduce firma cu sediul la Munchen, a spus ca tintele pentru noile divizii vor fi "ambitioase".

In ceea ce priveste afacerea cu tehnologie medicala, Siemens tinteste o marja operationala intre 14% si 17%. Obiectivele pentru celelalte unitati ale companiei vor fi anuntate in ianuarie.

"Deschidem un capitol nou pentru Siemens", a spus Loescher, care a adaugat ca se asteapta sa vada rezultatele in cel mult un an.

"Ne vom majora castigurile pe actiune in actualul an fiscal", a mai spus Loescher, citat de Reuters.
Planul Siemens de a rascumpara actiuni in valoare de pana la 10 miliarde euro (14,81 miliarde dolari) este o certitudine. "Programul de rascumparare a actiunilor este batut in cuie", a mai aratat seful companiei.
Cotatia actiunilor Siemens a urcat cu 1% si a depasit cresterea indicelui tehnologic DJ Stoxx, care a castigat doar 0,7%.

Loescher a spus ca Siemens se va concentra pe cresterea organica, dar in conditiile in care continua sa isi solidifice portofoliul, este posibil sa existe achizitii si vanzari, cum ar fi cea a diviziei de retele a Siemens, SEN. Compania este in "discutii intense" referitoare la vanzarea diviziei SEN.

Loescher a refuzat sa spuna daca vor fi facute concedieri, dar a precizat ca restructurarea "nu se poate face fara galagie".

Şeful Siemens a refuzat sa vorbeasca despre planurile de a se intalni cu arbitrul american al valorilor mobiliare, Security and Exchange Commission (SEC), care investigheaza plati suspecte facute de catre Siemens unor parti descrise ca fiind consultanti de afaceri.

Compania ar putea fi amendata sau sanctionata in Statele Unite ale Americii, iar Loescher a spus ca el si presedintele Siemens, Gerhard Cromme, urmeaza sa se intalneasca in urmatoarele saptamani cu reprezentanti ai SEC.

Investigatiile privind cazuri de coruptie, care s-ar putea cifra la miliarde de euro, au dus la demisia in 2007 a fostului presedinte si a fostului director executiv al Siemens.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri