Windows Vista Business reprezinta mai putin de 10% din vanzarile de sisteme de operare efectuate de magazine la un an dupa lansarea oficiala pe piata romaneasca, au declarat distribuitorii si retailerii IT consultati de Wall-Street.
In cazul retailerului Flamingo, Vista Business are o pondere de 10 procente din vanzarile de sisteme de operare.

"Dezvoltarea segmentului de real estate si facilitatile pe care le ofera acest sistem de operare au determinat o crestere cu 20% a solicitarilor pentru Windows Vista Business. Astfel Flamingo a vandut 5,000 unitati de sisteme de operare Windows Vista Business in primul an dupa lansarea oficiala in Romania"
, a declarat pentru Wall-Street Mihaela Irimia, Sales Director Flamingo International.

Varianta business a sistemului de operare lansat creat de Microsoft reprezinta intre opt si zece procente din totalul vanzarilor ProCA Romania, compania de distributie IT&C a grupului RTC.

"In gama business, producem sisteme pentru Proffice, Metro si Selgros pe care le livram, in cele mai multe cazuri, cu sistem de operare Vista Business preinstalat. De la inceputul anului am vandut circa 300 bucati", a spus CEO-ul Sorin Stancu.

Pentru magazinul online OneStop.ro, ponderea este de 1%, a precizat Viorel Balanoiu, Managing Partner la Shop Online SRL, compania care opereaza OneStop, adaugand ca varianta XP ramane in continuare cel mai bine vandut sistem de operare.

In Romania, vanzarile pentru Vista Business sunt asteptate sa creasca anul viitor pe fondul avansului numarului de birouri ale companiilor locale.

"Previziunile noastre arata ca vanzarile in crestere de laptop-uri si PC-uri vor genera o cerere mai mare pentru editiile „Home”. Estimam ca vanzarile de licente „Home Edition” vor contribui cu 35% la totalul vanzarilor de sisteme Windows Vista. Estimam ca vor fi vandute peste 12.000 licente de acest tip. Piata totala din Romania va ajunge la 100.000 sisteme de operare instalate de producatori locali", considera Mihaela Irimia.

Reprezentantii OneStop au declarat ca, pentru anul viitor, preconizeaza vanzarea a 25 de licente Business si 20 de licente Home edition. ProCa estimeaza ca, pe segmentul business, va comercializa in 2008 circa 2.500 licente, incluzand in aceasta categorie si Windows XP Professional. Pe segmentul Home Edition, Sorin Stancu preconizeaza anul viitor vanzarea a 5.500 de unitati, atat Vista cat si XP.

Microsoft Romania a vandut in anul fiscal care s-a incheiat la sfarsitul lunii iulie circa 200.000 de licente pentru sistemul de operare Windows. Din acestea, versiunea Vista a reprezentat 35%. Pentru anul fiscal urmator, planul companiei este de a creste cu 30% vanzarile de sisteme de operare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri