Producatorul de echipament de telecomunicatii Ericsson a afisat o scadere a profitului operational in al patrulea trimestru din 2007, la 7,6 miliarde coroane suedeze (1,2 miliarde dolari), urmand a concedia o mie de angajatiin Suedia.
Ericsson, care este cel mai mare producator de retele de telefonie din lume, a anuntat ca estimeaza o "stagnare" a dezvoltarii pietei infrastructurilor de telefonie in 2008, urmand a reduce costurile cu aproximativ patru miliarde coroane pe an, efectele acestei masuri urmand a fi vizibile incepand cu anul 2009, conform Reuters.

Compania a mai anuntat ca va concedia aproximativ o mie de angajati in Suedia.

Profitul operational din al patrulea trimestru este mai mare decat cel obtinut in trimestrul precedent, de 5,6 miliarde coroane, insa cu mult sub performanta din al patrulea trimestru din 2006, cand a obtinut 12,2 miliarde coroane.

Analistii estimau in medie un profit operational de 7,94 miliarde coroane.

Ericsson a precizat ca marja operationala a fost de 14%, sub asteptarile analistilor, de 14,7%.
Vanzarile, de 54,5 miliarde coroane au depasit asteptarile analistilor, care estimau vanzari de 53,8 miliarde.

Ericsson a adaugat ca are drept scop continuarea cresterii cotei de piata si ca elementele fundamentale pe termen lung sunt pozitive.

"Cresterea pietei s-a temperat anul trecut si pentru anul 2008 vor lua un calcul obiective mai prudente, pentru ca piata este in stagnare. Vom reduce costurile pentru a ne conserva competitivitatea", a declarat directorul executiv al grupului, Carl-Henric Svanberg.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri