Producatorul american de jocuri video Electronic Arts (EA) va incepe in acest an dezvoltarea de jocuri pentru computere si console in Romania si va investi in urmatorii ani peste cinci milioane dolari in studioul de creatie de la Bucuresti.
"Romania devine singura tara din Europa Centrala si de Est in care Electronic Arts are un studio de creatie pentru jocuri video", a declarat directorul Enabling Technologies din cadrul EA Romania, Viorel Alex Marinescu.

Compania va continua si investitiile incepute in 2007 la Universitatea Politehnica Bucuresti si in cursurile cu aplicabilitate in industria jocurilor.

Compania este prezenta in Romania din 2005, cu divizia de jocuri pentru telefoane mobile EA Mobile. In cadrul studioului de la Bucuresti au fost realizate jocuri precum Harry Potter and the Order of Phoenix, Medal of Honor sau Need For Speed Carbon.

Pentru a extinde activitatile din Romania, Electronic Arts a inchiriat deja birouri cu o suprafata de 2.500 de metri patrati in complexul Sema Parc.

"Dorim ca pana la sfarsitul anului sa numaram peste 320 de angajati", a adaugat Marinescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri