Industria jocurilor video vine cu numeroase oportunități pe piața muncii din România. Electronic Arts este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de jocuri video din lume, fiind prezent și la nivel local. Despre ce înseamnă să lucrezi la Electronic Arts România, care sunt posturile pe care angajează și în ce constă beneficiile extrasalariale, am discutat cu Traian Bossenmayer, People Practices Director, în cadrul Electronic Arts România.

Wall-street.ro: Cum ați abordat în ultimele luni procesul de recrutare?

Traian Bossenmayer: Peisajul economic global continuă să prezinte provocări. Chiar și în mijlocul incertitudinii macroeconomice, Electronic Arts România operează dintr-o poziție de forță. Având în vedere multitudinea de proiecte și de servicii dezvoltate și furnizate de Electronic Arts România, studioul nostru își continuă creșterea, asemănător modelului ultimilor ani. Există o mare varietate de roluri și oportunități pentru cei cu abilități tehnice, creative și de management și încurajăm pe oricine este interesat să ni se alăture (getinthegame.ro).

Wall-street.ro: S-a resimțit creșterea inflației și în starea de spirit a angajaților? S-au înmulțit cererile de majorare a salariilor? Ați mărit salariile pentru a reduce din impactul inflației?

Traian Bossenmayer: Electronic Arts România continuă să aibă o poziție competitivă pe piața locală. Suntem mândri de ofertele salariale și beneficiile pe care le acordăm, oferte care includ acțiuni Electronic Arts, bonus de performanță, programe de wellbeing, sesiuni de coaching și consiliere, flexibilitatea de a lucra oriunde în lume pentru o perioadă limitată în fiecare an și multe altele.

Wall-street.ro: Câți angajați aveți în prezent și la câți va propuneți să ajungeți până la finalul anului 2023? Care sunt pozițiile pe care angajați?

Traian Bossenmayer: Electronic Arts România este în prezent una dintre cele mai mari locații Electronic Arts la nivel global, cu peste 2.200 de angajați și colaboratori. Multe dintre produsele și serviciile cheie ale Electronic Arts sunt reprezentate în studioul nostru local, cum ar fi echipele de dezvoltare ale FC SPORTS, NHL, Frostbite, grupul nostru global de Security Operations, echipa Data Analytics sau QVS, cel mai mare hub global de verificare a calității din Electronic Arts.

Wall-street.ro: Ce recomandări aveți pentru candidații care se prezintă la interviu, în așa fel încât să aibă șanse cât mai mari de a deveni parte din echipă?

Traian Bossenmayer: Avem în permanență noi colegi care ni se alătura pe diverse roluri și unul dintre atributele cheie pe care le căutăm, pe lângă abilitățile tehnice necesare rolurilor, este o atitudine pozitivă, constructivă și orientată către rezultat. Suntem o companie condusă de pasiune, creativitate și de un puternic spirit de echipă și credem că este esențial să poți asculta părerea celorlalți și să contribui, astfel, cu cea mai bună versiune a ta pentru binele echipei.

Wall-street.ro: Care este abordarea pe care o aveți în ceea ce privește modul de lucru? Hibrid, la birou full-time sau work from home?

Traian Bossenmayer: Colegii și colaboratorii noștri lucrează în prezent folosind toate aceste trei opțiuni, la birou, hibrid sau de acasă. Alegerea uneia dintre cele trei depinde de fiecare echipă și de fiecare dintre business unit-urile noastre și încurajăm liderii și echipele lor să ia deciziile care funcționează cel mai bine pentru ei și pentru obiectivele lor de business. Ne dorim astfel să oferim o experiență incluzivă și calitativă pentru toată lumea, indiferent dacă cineva lucrează de la birou, hibrid sau de acasă, iar pentru asta am creat un set de resurse care ghidează atât angajații, cât și managerii, tocmai pentru a-i ajuta să colaboreze eficient, indiferent de modul de lucru ales.

Wall-street.ro: Generația Z este mult mai diferită decât generațiile anterioare în ceea ce privește modul în care preferă să lucreze și viziunea pe care o are cu privire la câmpul muncii?

Traian Bossenmayer: Studiile au arătat că fiecare generație vine cu propriul său set de preferințe și caracteristici. Fiind o companie formată din mai multe generații, căutăm constant modalități de a facilita experiențe și moduri de lucru care onorează această varietate și diversitate. De asemenea, având în vedere natura activității noastre și accentul pe care îl punem pe creativitate și inovație, suntem în permanență la curent cu noile tendințe din piața, iar acest lucru este vizibil în practicile și politicile noastre, precum și în toate beneficiile și avantajele pe care le oferim tuturor celor care lucrează la Electronic Arts România. Considerăm că aceasta este o abordare echitabilă, care recunoaște punctele forte și contribuțiile fiecărui coleg în parte.

Wall-street.ro: Ce date ne puteți da în ceea ce privește mediul de lucru de la Electronic Arts România?

Traian Bossenmayer: Electronic Arts România este bine poziționată pe piața locală. Avem o varietate mare de proiecte dezvoltate la nivel local și acest lucru oferă oportunități atat pentru candidații juniori, entry level, cât și pentru cei cu un nivel mediu și ridicat de experiență și senioritate în job. Avem mulți colegi care și-au început cariera la Electronic Arts România și sunt acum lideri și profesioniști în domeniul ales. Ei se ocupă de conducerea uneia dintre cele mai de succes francize de jocuri din lume sau de gestionarea serviciilor globale care influențează viața a milioane de jucători.

Wall-street.ro: În medie, în cât timp poate un proaspăt angajat să fie promovat în organizație?

Traian Bossenmayer: Electronic Arts România are o abordare aliniată la toate politicile și practicile globale ale Electronic Arts România. Asemeni altor companii, la Electronic Arts România, angajații și colaboratorii noștri au acces la oportunități de creștere în carieră în concordanță cu interesele și abilitățile lor. Obiectivul nostru este de a încuraja dezvoltarea unui mediu divers și echitabil, în care toți colegii să se simtă apreciați, incluși și “empowered”.

Wall-street.ro: Aveți angajați care, din dorința de a se muta din România, vă solicită să fie mutați la birourile Electronic Arts din alte țări?

Traian Bossenmayer: Oportunități de carieră există în toate studiourile Electronic Arts din întreaga lume. Având în vedere varietatea de proiecte dezvoltate local, Electronic Arts România este extrem de conectată și interdependentă de multe locații Electronic Arts. Prin urmare, a fost un proces firesc pentru unii dintre colegii noștri să aleagă să își continue activitatea în alte studiouri Electronic Arts, la fel cum alții au ales să se mute în România.

Wall-street.ro: Care sunt beneficiile extrasalariale care sunt acum la modă în rândul angajaților și pe care le oferiți?

Traian Bossenmayer: Pachetele de beneficii ale Electronic Arts România sunt unele cuprinzătoare și ne actualizăm constant oferta. Pe lângă beneficiile standard, cum ar fi asigurarea de sănătate, care în cazul nostru este una premium, oferim opțiuni care ajută la echilibrul vieții personale și profesionale.

Încurajăm un stil de viață activ prin decontarea parțială sau integrală a abonamentelor la săli de sport, prin sprijinirea activităților sportive la terenuri de sport subvenționate sau prin oferirea multor reduceri la diverși furnizori locali. Avem o gamă largă de resurse disponibile, de la coaching individual, cursuri de sănătate mentală, îngrijire personală, muncă la distanță, parenting și multe altele.

De asemenea, am implementat opțiunea pentru fiecare angajat Electronic Arts de a putea lucra din orice parte a lumii, timp de două săptămâni în fiecare an, o politică care va completa politicile de lucru la distanță sau hibride ale Electronic Arts, care depind de specificul fiecărui rol și echipă.

Acest material a fost realizat cu sprijinul Electronic Arts Romania

Sursa foto: EA Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri