Firma de echipamente Alcatel-Lucent si grupul japonez NEC au anuntat marti, la congresul mondial de telefonie mobila de la Barcelona, ca vor crea o companie mixta pentru dezvoltarea de telefoane mobile de ultima generatie, relateaza france24.com, citat de NewsIn.
Cele doua companii doresc dezvoltarea infrastructurii telefoniei mobile care functioneaza pe standardele LTE (Long Term Evolution), o tehnologie care ar trebui sa permita accesarea pe telefoanele mobile a internetului de mare viteza - de ordinul a 100 megabiti pe secunda. Aceasta ar permite folosirea telefoanelor mobile pentru televiziune, jocuri sau posta electronica.

Grupul japonez specializat in electronice, informatica si sisteme de telecomunicatii NEC are o prezenta puternica pe piata din tara de origine, fiind partenerul celui mai mare operator mobil japonez NTT DoCoMo, caruia ii furnizeaza infrastructura pentru telecomunicatii.

Compania Alcatel-Lucent, deja prezenta pe pietele americana si europeana, vede in alianta cu NEC o oportunitate de a intra si pe piata japoneza, recunoscuta pentru dinamismul ei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri