HP si Unilever isi vor extinde colaborarea prin semnarea unui contract de externalizare a managementului tehnologiei utilizate de Unilever in valoare de 675 milioane de dolari.
Contractul va fi incheiat pe o durata de sapte ani si vizeaza sediile Unilever din America, Asia, Africa, Turcia si Orientul Mijlociu. Conform prevederilor acestui contract, HP va gestiona procesele si serviciile IT ale companiei Unilever, inclusiv centrele de date corporate, serviciile de messaging si directory, sistemele de gazduire internet si intranet, serviciile de recuperare in caz de dezastru si externalizarea a 4.500 de servere si medii de stocare multi-vendor UNIX si Windows.

"HP are o abordare distincta a colaborarii noastre, sustinuta de o expertiza puternica in livrarea serviciilor globale. Acest contract reprezinta o extindere fireasca a relatiei noastre actuale. Ambele parti isi doresc utilizarea expertizei HP in scopul asigurarii accesului companiei Unilever la o tehnologie de inalta calitate, cu preturi substantial mai mici", a declarat purtatorul de cuvant al Unilever, Neil Cameron.

In urma acestui parteneriat, aproximativ 250 de angajati Unilever vor fi relocati la HP. "Suntem nerabdatori sa demaram acest proiect. Prin adaptarea mediului IT al Unilever la nevoile businessului, vom contribui la imbunatatirea performantei afacerii si la scaderea costurilor operationale", a declarat vicepresedintele senior si general manager al HP Services pentru EMEA, Pablo Sanchez-Lozano.

Unilever este un furnizor de top pe piata bunurilor de larg consum cu radacini locale puternice in peste 100 tari din intreaga lume. Portofoliul sau contine cateva dintre cele mai cunoscute si apreciate branduri, inclusiv doisprezece branduri in valoare de 1 miliard de euro si detine leadership-ul global in cadrul mai multor categorii in care opereaza compania. Portofoliul contine brand icon-uri precum: Knorr, Lipton, Flora, Dove, Lynx, Persil, Domestos, Marmite si Kecap Bango. Unilever are aproximativ 179,000 de angajati in 100 de tari si a generat in anul 2007 vanzari de 40 miliarde de euro.

HP isi concentreaza activitatea pe simplificarea utilizarii tehnologiei pentru toti clientii sai, de la consumatorii individuali pana la cele mai mari organizatii. Cu un portofoliu ce cuprinde solutii de imprimare, calculatoare personale si infrastructura IT, HP este una dintre cele mai mari companii IT din lume. Veniturile realizate de companie in anul financiar 2007, incheiat la 31 octombrie, au totalizat 104.3 miliarde dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri