Importanta companie din sectorul american al jocurilor video, Electronic Arts, a facut o oferta de 1,9 miliarde dolari pentru preluarea companiei Take-Two Interactive Software, producatoarea jocului "Grand Theft Auto", concurand cu grupul Activision pentru locul intai la nivel global, scrie Reuters.
Take-Two a respins oferta si a acuzat EA ca incearca sa preia compania cu o oferta "inadecvata", chiar inainte de lansarea pe piata a urmatorului sau hit.

Oferta de 26 dolari pe actiune este reactia celor de la Electronic Arts la achizitia diviziei franceze de jocuri video a grupului Vivendi de catre Activision, contra sumei de 18 miliarde dolari.

In cazul in care va prelua firma Take Two, Electronic Arts, realizator al jocurilor Madden si Need for Speed, va deveni cel mai mare producator de jocuri video sport.

Oferta vine in urma mai multor luni de speculatii potrivit carora Take-Two va fi preluata de un mare producator de jocuri video sau de un grup media, companiile NewsCorp si Viacom fiind des mentionate ca posibili cumparatori.

Oferta celor de la EA va fi de 18 ori cat estimarile de castiguri pe actiune in 2008.

Presedintele Take-Two, Strauss Zelnick, a declarat ca nu exclude o eventuala intelegere.

"Nu am inchis usa. Am spus doar ca pretul si timpul nu sunt potrivite", a declarat Zelnick.

Zelnick a refuzat sa ofere un pret estimativ ce i s-ar parea potrivit pentru preluarea Take-Two, insa a afirmat ca este clar faptul ca EA incearca sa preia compania la un pret mai mic, chiar inainte ca aceasta sa scoata pe piata jocul "Grand Theft Auto IV", de la care se asteapta foarte multe in 2008.

O intrebare importanta este daca EA va reusi sa pastreze Rockstar, studioul ce s-a ocupat de proiectul "Grand Theft Auto", a afirmat analistul firmei Wedbush Morgan, Michael Pachter.

"EA isi permite sa administreze activele firmei Take-Two", a spus Pachter. "Insa cei la la Rockstar nu par genul de studio care sa faca parte din EA".

Un fost director executiv al EA, ce a condus firma cu capital privat Elevation Partners, Riccitiello, s-a reintors in functia de conducere a EA in aprilie 2007.

Acesta a incercat sa revitalizeze compania prin reorganizarea sa in patru divizii, sau marci, iar in octombrie 2007 s-a angajat in preluarea a doua studiouri independente de jocuri video, Bioware si Pandemic, intr-un acord ce se ridica la 860 milioane dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri