Google intentioneaza sa lanseze o noua generatie de dispozitive wireless, care vor functiona pe baza frecventelor de emisie TV nefolosite (spatii albe), pentru a oferi Internet wireless la viteze de miliarde de biti pe secunda, scrie International Herald Tribune.
Compania a oferit solutii pentru utilizarea spatiilor deschise, cunoscute sub numele de spatii albe, astfel incat consumatorii sa primeasca acces de mare viteza la telefoanele mobile, fara a interfera cu televiziunea si cu sistemele wireless, potrivit unei scrisori deschise adresate de Google catre autoritatile americane (Comisia Federale de Comunicare – n.r.).

Utilizarea acestor servicii “va elimina orice problema existenta referitoare la folosirea acestor spatii albe de catre personal neautorizat sau prin echipamente portabile”, declara oficiali ai companiei.

Comisia Federala de Comunicare testeaza in prezent echipamentul pentru a verifica cele spuse de catre companie, conform International Herald Tribune.

Serviciul lansat de Google vine la doua saptamani dupa ce Bill Gates, fondatorul Microsoft, a cerut comisiei sa accepte tehnologia propusa de acestia din urma pentru cresterea accesului la serviciile wireless prin reteaua Wi-Fi.

Google si Microsoft sunt de aceeasi parte a baricadei in aceasta actiune, intrucat ambele doresc ca FCC (Comisia Federala de Comunicare) sa permita folosirea spatiilor deschise pentru a fi utilizate fara licenta, cum se intampla si cu accesul la Internet prin intermediul mobilului.

De asemenea, companiile fac parte dintr-o coalitie care au acelasi scop, numita Coalitia Spatiilor Albe, care mai include si Dell, Intel, Hewlett-Packard si unitatea nord americana a Philips Electronics.

Impreuna, companiile vor sa aiba acces la un nou grup de utilizatori, care sa ii ajute sa se extinda pe piata. Insa acestia intampina refuzuri din partea producatorilor si furnizorilor de microfoane wireless, care se tem de faptul ca echipamentele ar putea cauza interferenta daca sunt utilizate in spatii deschise adiacente.

Oficialii Google considera ca propunerea facuta comisiei de comunicare ar putea ajuta consumatorii sa beneficieze de acest serviciu oriunde, pana la sfarsitul anului urmator.

“Google este un sustinator al acestei tehnologii, care va oferi acces la Internet mai multor americani”, afirma Richard S. Whitt, avocat al companiei. “Acest spectru este mult prea valoros pentru a fi irosit”, a adaugat acesta.

Google planuieste sa-si sustina veniturile anuale prin crearea a tot mai multe servicii care sa permita telefoanelor mobile si altor echipamente accesul la Internet. Doar 5% din totalul spatiilor albe de la TV sunt utilizate de catre populatia din Statele Unite, editeaza jurnalistii New York Times.

Misiunea Google este de a oferi cea mai buna experienta in cautarea pe Internet facand publica lumii, accesibila si folositoare informatia. Google, dezvoltator al celui mai mare motor de cautare din lume, ofera cel mai rapid si usor mod de a gasi informatii pe web. Prin accesarea a mai mult de 1,3 miliarde de pagini, Google ofera rezultate relevante catre utilizatori si intreaga lume, in mod obisnuit in mai putin de jumatate de secunda. Azi, Google raspunde la mai mult de 100 de milioane cautari pe zi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri