Compania Advanced Micro Devices (AMD), al doilea mare producator de microprocesoare din lume, va renunta la aproximativ 10% din forta de munca a companiei, urmand sa concedieze 1.650 de angajati, ca urmare a deteriorarii mediului de business la nivel global, potrivit New York Times.
Concedierea in masa ar putea fi una dintre principalele semne de incetinire a nivelului economic din Silicon Valley, care a afectat deja o buna parte din industriile Statelor Unite.

Acest lucru vine in contradictie cu ceea ce s-a vehiculat, la sfarsitul anului trecut, referitor la situatia industriei tehnologice, despre care se credea ca nu va fi afectata de schimbarile economice, dupa cum au opinat directorii marilor companii de profil.

AMD s-a confruntat cu o serie de probleme, in ultimul timp, sustin numerosi analisti ai domeniului, inregistrand pierderi pe piata IT.

Totodata, compania AMD a incetinit ritmul cresterii liniei sale de productie, intarziind sa lanseze pe piata o noua serie de microprocesoare.

“Sunt de parere ca vina apartine in totalitate companiei si nu cred ca economia tehnologica trece printr-o perioada nefasta”, a declarat Martin Reynolds, vicepresedinte al companiei specializate pe cercetari de piata Gartner Group.

Totusi, exista semne de incetinire a economiei pe piata tech. Spre exemplu, Intel a afisat rezultate slabe pentru dispozitivul flash memory NAND, care ii vor afecta profitul marginal. De aceea, se asteapta ca venitul anual sa creasca cu doar 9%, anul acesta, fata de cele 27 de procente estimate anul trecut pentru 2008.

Cercetatorii releva faptul ca rezultatele proaste inregistrate de companiile de profil sunt cauzate, in principal, de cererea mica a consumatorilor.

AMD produce cipuri si unitati de servere pentru computere si detine o parte din actiunile producatorului de carduri de memorie flash, Spansion, scrie New York Times.

De asemenea, producatorul de cipuri a estimat ca va atinge un profit de 1,5 miliarde de dolari (954 milioane euro) pentru primul trimestru al anului in curs, incheiat pe 29 martie, care reprezinta o crestere de 22% comparativ cu primul trimestru din 2007, dar si o scadere de 15% fata de trimestrul anterior.

Cu toate acestea, AMD nu prevazuse si o concediere in masa, afirma purtatori de cuvant ai companiei. In plus, analistii estimeaza o pierdere neta de 263 de milioane de dolari (167 milioane euro) pentru primul trimestru al anului.

Compania, care are localizata una din cele mai mari fabrici ale sale in Dresden, Germania, iar alta in Austin, Texas, detine aproximativ 16.800 de angajati.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri