Compania Seagate Technology, numarul unu mondial in productia de hard-diskuri, a anuntat o crestere a profitului net in trimestrul al treilea al anului fiscal curent, reducandu-si estimarile pentru perioada curenta, dupa ce consumatorii din SUA au inceput sa cheltuiasca mai putin, scrie Reuters, citat de NewsIn.
Profitul net inregistrat de Seagate in al treile trimestru al anului fiscal a crescut la 344 milioane dolari, sau 65 de centi pe actiune, de la 212 milioane dolari, sau 37 centi pe actiune acum un an.

Venitul a crescut cu 10% la 3,1 miliarde dolari, de la 2,83 miliarde dolari, sub estimarile initiale ale companiei de 3,2 miliarde dolari pana la 3,3 miliarde dolari.

Analistii chestionati de Reuters au estimat in medie un venit de 3,25 miliarde dolari.

Directorul executiv al companiei, Bill Watkins, le-a spus analistilor ca valorile inregistrate pe piata laptopurilor si cea de retail sunt usor sub asteptarile sale, insa se vor imbunatati in trimestrul urmator.

Watkins a precizat ca preturile din industrie au scazut, insa Seagate "nu are legatura cu situatia actuala".

Intrebat daca cererea pentru PC-uri este in scadere din cauza situatiei economiei SUA, Watkins a declarat analistilor ca piata va continua sa inregistreze o crestere de peste 5%, iar Seagate va contribui la acest lucru.

"Seagate planuieste o crestere a venitului de aproximativ 10%", a adaugat Watkins.

Seagate si-a sporit in martie estimarile privind profitul net pentru al treilea trimestru al anului fiscal cu 62 centi pana la 72 de centi pe actiune.

Pentru al patrulea trimestru ce se va incheia in iunie, Seagate a estimat un profit net de 37 centi pe actiune pana la 41 centi pe actiune, si un venit de 2,85 miliarde dolari pana la 3 miliarde dolari.

Analistii chestionati de Reuters au estimat in medie un profit net pentru al patrulea trimestru de 53 de centi pe actiune, si un profit de 3,11 miliarde dolari.

Seagate a estimat castiguri pentru al patrulea trimestru de 41 centi pe actiune pana la 45 centi pe actiune.
Compania Seagate, ai carei principali rivali sunt Western Digital si compania japoneza Hitachi, a anuntat luna trecuta ca a vandut mai mult echipament high-end catre corporatii, beneficiind de preturi mai bune pentru produsele sale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri