Actiunile Yahoo Inc s-au depreciat cu 20% dupa ce Microsoft Corp. si-a retras oferta de preluare de 47,5 miliarde dolari, ceea ce a redus valoarea de piata a companiei de Internet cu 7,6 miliarde dolari (4,91 miliarde euro) si a pus presiune pe conducerea Yahoo.
In schimb, liderul motoarelor de cautare pe Internet, Google, a castigat de pe urma esuarii afacerii, care ar fi fost una din cele mai mari fuziuni din sectorul tehnologic si ar fi putut afecta expansiunea constanta a Google in spatiul online, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Actiunile Microsoft s-au apreciat cu 2,6%, investitorii fiind multumiti ca firma nu a trebuit sa plateasca atat de mult pentru Yahoo, in timp ce actiunile Google s-au scumpit cu 2,2%.

"Esuarea negocierilor dintre Microsoft si Google elimina riscul aparitiei unui concurent mai puternic pe piata publicitatii online pentru Google", arata analistii George Askew si Scott Devitt, de la Stifel Nicolaus.

Acestia si-au urcat tinta de pret pentru titlurile Google de la 610 dolari la 675 dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri