Creatorii jocului Scrabble planuiesc sa lanseze spre sfarsitul acestei luni o versiune oficiala pe site-ul social Facebook, sfarsind astfel perioada in care pe retea exista o varianta neoficiala, numita Scrabulous, dar destul de populara a game-ului, potrivit Times Online.
La inceputul acestui an, Hasbro si Mattel, care produc jucarii si detin drepturile de autor asupra Scrabble, au adus proteste la adresa fanilor Scrabulous, cerandu-le acestora sa scoata aplicatia de pe site-ul social Facebook.

Scrabulous era jucat zilnic de aproximativ 450.000 de utilizatori.

Hasbro si Electronic Arts (EA), compania care produce versiunea oficiala a jocului video, nu au dat nici un fel de informatii cu privire la ce masuri vor lua impotriva creatorilor jocului Scrabulous, doi frati din India care au realizat aceasta versiune special pentru reteaua Facebook.

Pana in momentul de fata, atitudinea acestora pare de inteles, tinand cont de reactia pe care ar putea-o avea utilizatorii Facebook, care sunt fani ai jocului in cauza.

Fanii Scrabble din Statele Unite si Canada pot incerca versiunea oficiala a jocului pe Pogo.com, site de jocuri care s-a lansat cu o zi in urma. Pe Facebook, jocul va fi disponibil mai tarziu in aceasta luna, dupa cum au declarat Hasbro si oficiali ai EA.

De asemenea, companiile au omis sa spuna cand jocul va fi lansat oficial si in afara Statelor Unite.

Facebook ar putea fi dat in judecata pentru incalcarea proprietatii intelectuale, dupa spusele lui Mattel, care a cerut companiei sa renunte la aplicatia Scrabulous inca din ianuarie 2008.

In timp ce creatorii oficiali ai Scrabble doresc sa scoata versiunea celor doi frati din India de pe reteaua sociala, fanii Scrabulous organizeaza proteste la adresa acestora. “Scrabulous a ridicat masiv profilul jocului Scrabble, crescandu-i popularitatea”, a notat un utilizator britanic al Facebook.

Jayant Agarwalla, unul din creatorii jocului Scrabulous a declarat pentru Times Online ca “oamenii ar trebui sa aiba optiunea de a se juca ce vor, decat sa fie fortati de creatorii jocurilor respective sa foloseasca ceva pe care acestia il ofera doar pentru castifurile materiale care survin”.

In plus, reprezentanti ai Asociatiei Britanice a Jucatorilor de Scrabble au declarat faptul ca nicicand in ultimii cinci ani oamenii nu au fost mai interesati sa se joace scrabble decat de cand a aparut aplicatia celor de la Facebook, Scrabulous.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri