Axis Communications, Bosch Security Systems si Sony Corporation au lansat in mai 2008 un forum global deschis, care avea drept scop dezvoltarea unei interfete standard de retea pentru produsele video IP. In septembrie 2008, Forumul este relansat, sub numele de ONVIF (Open Network Video Interface Forum).
Din aceasta luna, Forumul a devenit o organizatie non-profit, independenta, prin care cei trei membrii fondatori incearca sa asigure transparenta necesara dezvoltarii unui standard comun industriei de securitate.

ONVIF se angajeaza sa accelereze adoptarea pe piata de securitate a unor retele video care vor beneficia de o interfata standard globala. Acest standard va fi definit printr-un protocol comun de schimb de informatii intre echipamentele video IP (din arii precum identificarea echipamentelor in retea, vizualizare live, audio, metadata sau control si telemetrie).

Interfata ONVIF va permite interoperabilitatea intre echipamentele video IP fara a tine cont de producator. De acest lucru vor putea beneficia toti cei implicati in industria de securitate, si anume utilizatorii finali, integratorii, consultantii si producatorii, care se vor bucura de o serie de avantaje oferite de echipamentele video IP cum sunt costurile de instalare si intretinere scazute, calitate, flexibilitate, o piata in continua dezvoltare, riscuri scazute etc.

Mai multe detalii se gasesc pe site-ul ONVIF. Site-ul ofera informatii despre beneficiile unui standard global, precum si o serie de raspunsuri la cele mai des intalnite intrebari pe aceasta tema.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri