Autoritatile Uniunii Europene (UE) de reglementare din domeniul competitiei au aprobat preluarea de catre Deutsche Telekom a controlului companiei elene de telecomunicatii OTE.
"Comisia Europeana a concluzionat ca tranzactia nu va afecta semnificativ competitia", potrivit unui comunicat al executivului european.

Sectorul european de telecomunicatii se consolideaza, in conditiile in care companiile cauta noi regiune de dezvoltare, ca sa compenseze accentuarea competitiei. Tranzactia strategica dintre Deutsche Telekom si OTE va acoperi piata de telefonie fixa si mobila din sud-estul Europei.

Deutsche Telekom spera sa sustina dezvoltarea activitatilor de telefonie mobila ale subsidiarelor din Romania, Bulgaria, Albania si Macedonia, ceea ce va contribui la contrabalansarea scaderii veniturilor din activitatea de telefonie fixa si accentuarea competitiei de pe pietele dezvoltate, informeaza NewsIn.

"Data fiind complementaritatea retelelor Deutsche Telekom si OTE, suprapunerile se limiteaza la servicii de telefonie fixa cu amanuntul, iar operatiunile din Romania nu vor crea niciun fel de probleme de competitie", potrivit comunicatului CE.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri