Cu ocazia evenimentului Nokia Remix ce a avut loc la Londra, cel mai mare producator de telefoane la nivel global a lansat primul telefon cu ecran tactil (“touchscreen”) si primul serviciu de descarcari nelimitate de muzica, Comes with Music.
Nokia 5800 XpressMusic, care va concura cu iPhone de la Apple, este un telefon multimedia dedicat in special iubitorilor de muzica si divertisment, acesta avand o memorie de 8 gigabite, o bara de instrumente media care permite accesul direct la Internet, ofera suport pentru Flash prin care utilizatorii pot vizualiza orice tip de continut web.

Telefonul dispune de o rezolutie ridicata datorita afisajului de 3.2” de tip widescreen care permite vizualizarea imaginilor, a materialelor video si a continutului web in culori vibrante. Nokia 5800 etaleaza o camera de 3.2 megapixeli cu obiectiv Carl Zeiss, iar utilizatorii pot impartasi imagini sau continut video prin intermediul comunitatilor online preferate, precum Share on Ovi, Flickr sau Facebook.

Nokia 5800 XpressMusic poate fi configurat în 60 de limbi, oferind astfel acoperire pentru aproape 90% din populatia globului. Deoarece utilizatorii din intreaga lume isi folosesc in mod diferit dispozitivele, Nokia 5800 XpressMusic ofera mai multe optiuni de accesare si introducere a datelor, inclusiv o tastatura alfanumerica virtuala, o tastatura virtuala QWERTY de tip PC si un stilou pentru afisajul tactil.

“Prin lansarea noului Nokia 5800 XpressMusic, dorim sa conectam oamenii printr-o experienta universala care ne uneste pe toti – muzica. Modalitatea in care oamenii din intreaga lume traiesc o experienta muzicala difera. Creat pentru a raspunde acestor cerinte, Nokia 5800 XpressMusic ofera utilizatorilor libertatea de a se bucura de muzica preferata in modalitatea dorita”, a declarat Jo Harlow, vicepresedinte Nokia.

Pe langa harti si navigare prin satelit, telefonul poate folosi noul serviciu de muzica “Comes with Music”, care va fi disponibil din 16 octombrie in Marea Britanie. Prin acest serviciu utilizatorii pot explora si asculta o gama variata de melodii ale artistilor locali si internationali, avand acces nelimitat la milioane de piese muzicale timp de un an de la case de discuri precum Warner Music Group, Sony BMG Music, Universal Music si EMI Group.

Analistii din acest sector sunt de parere ca Nokia “Tube” 5800
nu va reprezenta o amenintare pentru liderul pietei de touchscreen deoarece Nokia nu are o experienta foarte buna in domeniul telefoanelor touchscreen, acesta avand un singur telefon “touchscreen adevarat” - Nokia 7710. Fata de Android care a intrat a atacat piata alaturi de mai multe companii, printre care si Motorola, Tube intra in competitie fara spijinul altor companii inafara de propriile retele. De asemenea, Nokia Tube seamana mai mult cu un smartphone, cu un touchscreen dragut decat un rival puternic al iPhone caruia sa-i stinga dominatia cum se astepta toata lumea.

Potrivit unui studiu recent al companiei de cercetare Gartner,
Nokia ocupa prima pozitie in topul celor mai bine vandute smartphone-uri, cu o cota de piata de 47,5% in cel de-al doilea trimestru al anului, urmata de Research in Motion (RIM), producatorul gadgetului mobil BlackBerry, care a ridicat vanzarile cu 126%. HTC se afla pe cea de-a treia pozitie in lista producatorilor de telefoane “inteligente” cu cele mai mari vanzari, dupa ce in primul trimestru se situa pe pozitia a saptea.

In al doilea trimestru, cota pe piata globala detinuta de Apple a coborat aproape 3 procente, din cauza faptului ca producatorii iPhone-ului au trebuit sa faca loc noului produs 3G si sa-l scoata pe cel vechi de pe piata, dar se estimeaza ca in a doua parte a lui 2008 producatorii iPhone isi vor creste vanzarile in mod considerabil si va situa compania Apple in topul producatorilor de smartphone-uri.

Piata globala a smartphone-urilor a crescut in vanzari
in cel de-al doilea trimestru al anului cu 15,7% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 32,2 milioane de unitati date spre cumparare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri