Criza economica globala va afecta piata de jocuri pe telefonul mobil in acest an si in 2009, dupa ce a suferit deja o neasteptata scadere anul trecut, a declarat seful diviziei de jocuri de la Nokia.
“Acest an este unul dur si poate fi mai violent. Sunt dificultati in pietele din Europa de Vest si America de Nord”, a declarat seful diviziei de jocuri de la Nokia, Jaakko Kaidesoja.

El a mai declarat ca extinderea problemelor economice va afecta piata si in 2009.

“Ne asteptam la continuarea acestei perioade dificile, iar piata mondiala de jocuri nu va mai fi pe crestere”, a adaugat Kaidesoja, completand ca unele segmente de piata, cum ar fi jocurile descarcate prealabil, N-Gage si iPhone, ar putea sa inregistreze un avans.

Cel mai mare producator de telefoane mobile, Nokia, care cu sase luni in urma lansa serviciul de jocuri N-Gage, a atras un numar foarte mic de descarcari, deoarece utilizatorii si-au instalat singuri serviciul pe telefonul mobil, fara sa il foloseasca pe cel online.

Nokia a anuntat ca jucatorii au creat 400.000 de profile personale pe N-Gage Arena de la lansarea de acum 6 luni, si a declarat ca sunt vandute mai mult de 20 de milioane de telefoane capabile N-Gage, dar nu a declarat cati oameni au cumparat jocuri N-Gage.

El a declarat ca firma lucreaza, de asemenea, la suportul touch screen pentru N-Gage si planuieste sa lanseze astfel de soft-uri anul viitor.

In Romania, piata de gaming, care include consolele de jocuri, jocuri si accesorii de jocuri, va atinge in 2008 o valoare de aproximativ 15 milioane euro pana la sfarsitul anului acesta, urmand ca trimestrul patru sa contribuie cu 50% la aceasta valoare, potrivit Flamingo International, unul din jucatorii de pe piata romana de retail cu produse electronice, electrocasnice si IT&C.

Cititi si Jocurile video si spatiile de recreere cresc productivitatea angajatilor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri