Oficiali din industria de automobile si o serie de analisti considera ca interesul crescut al hackerilor de a crea virusi pentru aparatura portabila pune in pericol si sistemele computerizate ale vehiculelor.

Pe masura ce producatorii de automobile adapteaza computerele de bord pentru a permite consumatorilor sa transfere informatii cu playere MP 3 si telefoane mobile, vehiculele devin mai vulnerabile la virusi, care se transfera de la un aparat la altul prin tehnologia Bluetooth. "Ma tem ca este riscant sa utilizezi o conexiune Bluetooth in masini", a spus Evgheni Kaspersky, seful serviciului de cercetare antivirus de la firma rusa Kaspersky Lab.

Daca telefoanele smart si computerele de bord au acelasi canal de transfer al datelor, mai devreme sau mai tarziu, hackerii vor identifica elementele vulnerabile ale sistemelelor de operare si se vor servi de acestea, a adaugat Kaspersky.

Cel mai rau lucru care s-ar putea intampla ar fi ca sistemul computerizat de control al performantei motorului, al emisiilor de gaze, al sistemelor de navigatie, dar si de divertisment sa nu mai functioneze. In consecinta, proprietarul va fi nevoit sa mearga la service sau sa reinstaleze sistemul. "Sunt convins ca proprietarul va putea totusi sa conduca masina manual", a declarat Guido Sanchidrian, specialist in virusi informatici la compania Symantec Corp.

Companiile nu au primit inca plangeri privind aparitia unor virusi in sistemele auto, iar studiile arata ca nu este usor sa transferi un virus la un automobil. Producatorii iau insa pericolul in serios.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri