Irinel Burloiu, Business Development Manager Intel, a declarat ca piata de IT din Romania n-a cunoscut deocamdata scaderi semnificative, chiar daca divizia din Romania a companiei Intel va incheia 2008 cu afaceri aproximativ egale cu cele inregistrate in 2007.
Sectorul IT nu va fi afectat intr-o masura foarte mare de ceea ce se intampla in prezent in lume la nivel economic: “IT-ul este inca un domeniu in care se fac investitii, reprezinta chiar o componenta de baza in viata unei companii”, mentioneaza Business Development Manager-ul Intel.

El considera ca, in Romania, comparativ cu celelalte tari din regiune, se vede cel mai bine rata de crestere mare pe care sector o are si in prezent. “Uitandu-ne astazi la economia romaneasca, una in crestere, cu siguranta ca IT-ul ar trebui sa fie in continuare suportul pentru economie, iar din punctul nostru de vedere, investitiile in IT nu vor scadea, comparand cu anii trecuti”, afirma reprezentantul Intel.

Cuvantul de ordine pentru filosofia companiei la nivel global in momentul de fata si imbratisata de reprezentanta locala este “prudenta”, dupa cum afirma Burloiu, iar criza mondiala actuala este intampinata pe orice piata pe care opereaza Intel prin lansarea de noi echipamente si produse.

Astfel, Intel a lansat noua gama de procesoare Intel Core i7, care se adreseaza, la fel ca toate noutatile aduse de companie, in primul rand “entuziastilor” si profesionistilor, care vor cat mai mult de la calculatorul lor.

Echipamentul este cel mai avansat procesor desktop din istoria sa si este, totodata, primul membru al unei noi familii de procesoare, cu nume de cod Nehalem si cel mai sofisticat procesor fabricat vreodata de companie.

Core i7 incorporeaza noi tehnologii care impulsioneaza nivelul de performanta la cerere si maximizeaza traficul de date. Procesorul Core i7 accelereaza cu pana la 40% editarea de continut video, jocuri si alte activitati derulate pe Internet si computer, fara a creste consumul de energie.

De la data lansarii sale, s-au livrat pana la 100.000 de procesoare bazate pe aceasta tehnologie in intreaga lume, iar in Romania numarul echipamentelor vandute atinge cateva sute.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri