Telefonia mobila a evoluat intr-un ritm ametitor: de la \"caramizile\" de acum aproximativ 10 ani la bijuteriile care al caror pret ajunge si la cateva zeci de mii de euro
Mobilul a devenit in ultima vreme, pe langa un mijloc de comunicare, o carte de vizita pentru purtatorul lui.

Cu camera, cu WAP, polifonic, sa suporte mp3, sa aiba dimensiuni reduse, dar un acumulator pe care sa te poti baza, sa poate face filmulete si cate si mai cate. Imbracate in piele, din otel sau alt metal special, batute cu pietre pretioase ori cu functii prin care se apropie tot mai mult de un PC, telefoanele mobile reprezinta unul dintre cele mai cumparate obiecte. Si, surprinzator, la capitolul "mobile" romanii se dovedesc extrem de generosi.

In Romania, poate chiar intr-o mai mare masura decat in tarile din zona, produsele high-end sunt foarte cautate. Cel putin asa spun cei din domeniu. Ele sunt, dupa caz, un instrument absolut necesar pentru afaceri, sau un produs care creeaza sau confirma statutul utilizatorului. In domeniul telefoniei mobile, denumirea de "produs de lux" se traduce, mai ales, prin noutate: cel mai nou model, cele mai noi functii, cele mai noi tehnologii, cel mai nou design. De aceea, lansarile de produse noi au loc de cateva ori pe an, ceea ce transforma industria de telefonie mobila intr-una dintre cele mai dinamice, in acest moment.

Segmentele high-end din portofoliile producatorilor de telefonie mobila ocupa un loc foarte important in Romania,. Produse aspirationale, ele fie sunt cumparate indiferent de pret, fie genereaza achizitionarea de modele mai ieftine, pe baza atractiei pentru ceea ce poarta.

Sony Ericsson P910

Produsul combina un design exclusiv cu un numar foarte mare de functii de business - de la sincronizarea cu computerul pana la acces direct pe Internet si posibilitatea de vizualizare a fisierelor in format Microsoft Office. Dispune de ecran TFT cu 256k, tastatura Qwerty, memorie Stick Duo Pro 1 GB, 32 MB card inclus, 64 MB memorie interna, camera VGA, Java, Bluetooth, WAP, HTMPl browser, port USB.

Nokia 8800

Nokia 8800 e conceput pentru a-ti oferi confort maxim, pe langa designul elegant si setul de functii complexe. Fiecare aspect a fost gandit cu meticulozitate si executat cu precizie: de la formele trasate cu precizie la mecanismul glisant de ultima generatie. 8800 are o greutate de 134 de grame, display color cu 262.144 culori. Camera SVGA integrata, Radio FM stereo, EDGE, GPRS, Bluetooth, Java, memoria interna de 64 MB sunt doar cateva din functiile telefonului Nokia 8800. Pret: 29.999.000 lei.

Samsung P730

Telefonul mobil Samsung P730 revolutioneaza imaginea cu 360 de grade si confera comunicarii capacitati nelimitate: camera foto, camera video cu rezolutie de 1 Megapixel, posibilitatea rotirii camerei, 64 tonuri polifonice. De asemenea, mobilul dispune de display color intern si extern de 256 k, sonerii polifonice pe 64 de canale, handsfree incorporat, WAP, GPRS, Java, port infrarosu. Pret: 16.999.000 le.

Siemens SF65

Mix intre o camera digitala de inalta calitate si un telefon mobil dotat cu caracteristici tehnologice de ultima ora, SF65 are camera digitala integrata de 1.3 megapixeli, ecran fotografic pivotant tip swivel de 65.000 de culori, zoom optic 4x, o memoria record de 18 MB, EMS/MMS, WAP, CSD si GPRS, editor integrat graphic pentru personalizarea fotografiilor. Pret: 346 E.

"Pentru Sony Ericsson, produsele high-end intra in categoria de business si in cea de divertisment. Din prima categorie face parte mai ales modelul P910, poate cel mai vandut smartphone din intreaga lume. Produsul combina un design exclusiv cu un numar foarte mare de functii de business - de la sincronizarea cu computerul pana la acces direct pe Internet si posibilitatea de vizualizare a fisierelor in format Microsoft Office.

Din a doua categorie, Sony Ericsson a anuntat recent lansarea a doua noi modele - K750i si W800i. Primul dintre ele dispune, pentru prima oara pe piata europeana, de o camera digitala cu rezolutie de 2 megapixeli. De asemenea, W800i de la Sony Ericsson este un exemplu tipic de produs high-end inovator - acesta este primul mp3 player complet, incorporat intr-un telefon mobil, din intreaga lume. Modelul construieste pe baza reputatiei de 25 de ani a marcii Walkman, detinute de Sony. El ofera functii complete de muzica, intr-un telefon mobil din care nu lipsesc camera digitala de 2 megapixeli, accesul la Internet si memoria generoasa. Tot in zona produselor de lux se afla modelul 3G de la Sony Ericsson Z800i, a carui varianta produsa pentru Vodafone a fost premiata "Cel mai bun telefon mobil 3G" la Congresul 3GSM din acest an. Tehnologia 3G, abia lansata la noi si cu atat mai atragatoare, permite apeluri video, acces de mare viteza pe Internet si descarcarea de fisiere de mari dimensiuni. Sunt aplicatii necesare pentru business, si, de asemenea, foarte atragatoare pentru sublinierea statutului utilizatorilor."
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri