Piata romaneasca de telecomunicatii nu va fi afectata semnificativ de criza economica internationala, iar operatorii nu fac revizuiri asupra bugetelor pentru anul in curs.
“Desi criza globala se face din ce in mai simtita in tara noastra, cred ca piata de comunicatii nu va intra in recesiune si va ramane un motor important al produsului intern brut al Romaniei”, a declarat Liviu Nistoran (foto), presedintele Autoritatii Nationale pentru Comunicatii in cadrul evenimentului de lansare a Asociatiei Operatorilor Mobili din Romania (AOMR).

"Cosmote Romania nu si-a revizuit obiectivele in ceea ce priveste targetul de afaceri pentru ca efectele crizei nu s-au facut foarte mult resimtite in industria telecom, oricum, vom fi mult mai rezervati in ceea ce priveste estimarile pentru perioada urmatoare”, a declarat Stefanos Theocharopoulos, directorul executiv al Cosmote Romania.

Potrivit lui Richard Moat, directorul general al Orange Romania, impactul crizei financiare nu au avut un efect asupra veniturilor companiei, iar Orange Romania nu si-a revizuit obiectivele propuse.

In ceea ce priveste Telemobil, CEO-ul companiei a declarat ca impactul crizei inca nu se simte pe piata noastra. “Telemobil este un operator de dimensiuni reduse si inca nu am vazut un impact al crizei financiare. In curand, o sa lansam noile oferte, iar abia dupa va putem spune daca am fost afectati", a spus Chris Bataillard.

Operatorii de telefonie mobila au lansat oficial Asociatia Operatorilor Mobili din Romania pentru a promova si sustine intereselor comune ale industriei de telecomunicatii mobile.

Potrivit oficialilor AOMR, cel de-al cincilea operator de telefonie mobila, RCS-RDS, nu si-a manifestat inca interesul sa intre in aceasta asociatie.

"Impreuna cu ceilalti operatori mobili, am reusit sa constituim o asociatie prin care sa promovam interesele comune ale operatorilor, precum si imaginea industriei noastre. Telecomunicatiile mobile reprezinta una dintre cele mai importante industrii din Romania, prin cifra de afaceri si infrastructura creata la nivel national. Infiintarea AOMR vine ca un pas firesc in evolutia comunciatiilor mobile, in conditiile existentei unei piete mature, cu rata de penetrare de aproape 130%", a declarat presedintele in exercitiu al AOMR, Marian Velicu.

Principalii operatori de telefonie mobila au realizat in ultimii zece ani investitii de 4 miliarde de euro, iar in ultimul timp valoarea banilor investiti de catre operatori s-a ridicat la 0,5 miliarde de euro anual.

Sumele achitate de Cosmote Romania, Orange Romania, Telemobil si Vodafone Romania pentru licentele operate se ridica la 350 de milioane de euro, la care se mai adauga si suma de 50 de milioane de euro pe care operatorii o achita anual pentru utilizarea spectrului radio.

Veniturile de pe piata romaneasca de comunicatii mobile au fost de 2,4 miliarde de euro, iar potrivit calculelor Wall-Street , luand in considerare ratele de crestere a veniturilor primilor doi operatori, aceasta ar putea ajunge la 2,6 miliarde de euro in 2008.

Numarul utilizatorilor de servicii de comunicatii mobile a ajuns la 25 de milioane, iar rata de penetrare se apropie de 130%.

Pe piata romaneasca de telefonie mobila activeaza Orange Romania - cu 10,2 milioane de clienti, Vodafone - cu 9,5 milioane de utilizatori, Cosmote - cu 4,6 milioane de clienti, RCS-RDS - cu 1,2 milioane si Zapp - cu aproximativ 500.000 de utilizatori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri