Euro-GSM, partener Orange, va prelua de la 1 ianuarie 2009 reteaua de magazine telecom Kopiernicus, tranzactia inscriindu-se in strategia companiei de extindere a retelei la nivel national, de consolidare si mentinere a pozitiei de lider pe piata retailului telecom din Romania.
In urma acestei investitii, reteaua Euro-GSM va numara peste 130 de magazine situate in mai mult de 75 de orase ale tarii. Data oficiala la care magazinele Kopiernicus vor fi incluse in reteaua de magazine Euro-GSM este 1 ianuarie 2009.

Potrivit companiei, in cursul lunii ianuarie a anului viitor, reteaua de magazine Kopiernicus va fi supusa unui amplu proces de rebranding, urmand ca intreaga activitate sa se desfasoare sub un singur brand - Euro-GSM. Fostele magazine detinute de compania clujeana Kopiernicus sunt localizate in orase importante din Transilvania: Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Baia-Mare, Bistrita, Targu-Mures, Miercurea Ciuc si Zalau.

"Din totalul de magazine detinute de Kopiernicus GSM, sase dintre acestea apartin unor parteneri, subdealeri Orange. In cadrul primei etape, aceste magazine vor fi incluse in reteaua de magazine Euro-GSM in aceleasi conditii, in calitate de parteneri. In ceea ce priveste personalul magazinelor Kopiernicus, acesta va fi pastrat, angajatii urmand a fi pregatiti in cadrul unor sesiuni de traininguri si sustinuti pentru a se adapta la valorile si cultura organizationala a Euro-GSM", se arata intr-un comunicat al companiei.

Prin intermediul acestei achizitii Euro-GSM vizeaza cresterea cotei de piata, contracararea concurentei, consolidarea pozitiei puternice, respectiv a prezentei in orasele din Transilvania. Alte retele de magazine achizitionate de Euro-GSM in 2006, sunt Digital GSM cu 23 magazine si respectiv Kartel cu 17 magazine.

Euro-GSM - dealer Orange - a fost infiintata in 1997 la Cluj-Napoca. In prezent Euro-GSM detine peste 130 de magazine la nivel national si numara mai mult de 450 de angajati, cifra de afaceri pe 2007 fiind de 35 milioane de euro.

Kopiernicus GSM este un important jucator in domeniul telecom, pe piata din Transilvania, fiind dealer Orange. Compania infiintata in Cluj-Napoca in urma cu 12 ani detine o retea telecom de 15 magazine, un numar de 50 de angajati, cifra de afaceri pe 2007 fiind de 3,5 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri