Epson Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de printing si proiectoare, a comercializat anul trecut aproximativ 5.700 de proiectoare, in crestere cu 73% fata de 2007, cand a vandut 3.300 de unitati.
”Vanzarile Epson au inregistrat o crestere constanta in anul 2008, culminand in trimestrul al treilea cu preluarea primei pozitii pe piata proiectoarelor, atat din punctul de vedere al numarului de unitati vandute, cat si al veniturilor obtinute din vanzarea acestora. Cota de piata atinsa de Epson in acea perioada a fost de 28%, ceea ce reprezinta o crestere cu 18% fata de aceeasi perioada a anului 2007“, a declarat Simona Decuseara, National Sales&Marketing Manager Epson Romania.

Potrivit acesteia, din punct de vedere valoric, Epson s-a clasat pe prima pozitie a pietei proiectoarelor si in al doilea trimestru al anului financiar curent, cand a inregistrat o cota de piata de 24%. Pentru intreg anul 2008, Epson estimeaza o cota de piata de 20%.

Anul trecut, piata s-a ridicat la 25.000 de unitati, iar pentru 2009 s-ar putea mentine la acelasi volum.

“Estimam un volum de aproximativ 25.000 de unitati pe intreg anul 2008. Probabil ca piata se va mentine la aceleasi cote si in anul care tocmai a inceput. Criza financiara va genera unele schimbari in comportamentul consumatorilor care vor fi mai cumpatatati si mai sensibili la raportul calitate/pret al produselor achizitionate. Piata de proiectoare din Romania este in continua expansiune, intrucat interesul consumatorului roman pentru astfel de echipamente de-abia acum incepe sa se dezvolte cu adevarat “, a mai spus sefa Epson Romania.

Aproximativ 85% din vanzarile de proiectoare Epson sunt reprezentate de sectorul corporate , iar proiectoarele home cinema detin o pondere de 15 procente.

„Companiile prezente in Romania investesc din ce in ce mai mult in dotarile salilor de training sau de intalniri si inteleg importanta unui astfel de echipament in pregatirea cu succes a angajatilor si in atragerea clientilor”, a mai declarat Simona Decuseara.

Principalii competitori ai Epson pe piata din Romania sunt BenQ, Acer, Panasonic si Toshiba.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri