Cel mai mare producator de chip-uri din Europa, STMicroelectronics, a raportat pierderi de 366 milioane dolari pentru trimestrul al patrulea din 2008 si a anuntat ca va concedia mai mult de 4.500 de angajati pentru a reduce costurile, scrie portalul online CNET.
In trimestrul al patrulea din anul anterior compania a inregistrat venituri de 20 milioane dolari. Inca nu se stie cate concedieri vor avea loc in Marea Britanie, unde STMicroelectronics are doar 430 de angajati, cu birouri de vanzari in Marlow si puncte de cercetare si dezvoltare in Brostol, Edinbugh, Fleet si Daventry.

“Veniturile din trimestrul al patrulea vin in mijlocul actualizarii previziunilor noastre si reflecta nivelul accelerat al anularilor si declinului in cerere din timpul trimestrului al patrulea”, a declarat presedintele si directorul executiv al STMicro, Carlo Bozotti, intr-un comunicat de presa. “Toate ariile de produse au fost afectate, in special componentele pentru automobile, componentele wireless si perifericele pentru computere”, a mai adaugat Bozotti.

In comunicatul de presa, Bozzoti a declarat ca vizeaza o reducere a cheltuielilor cu peste 700 milioane dolari in timpul acestui an, in mare parte prin disponibilizari.

“In timp ce este extrem de dificil cum va evolua industria in 2009, speram ca poate fi un an al schimbarii fundamentale si al oportunitatii”, a adaugat directorul executiv al companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri