Compania nipona Panasonic Corp ar putea afisa pierderi anuale nete de 3,9 miliarde dolari, a declarat luni o sursa familiara situatiei, in contextul in care producatorul de electronice se confrunta cu scaderea cererii si cresterea costurilor, relateaza Reuters.
Dupa ce compania ar anunta pierderi nete, pentru prima data in ultimii sase ani, Sony, Hitachi si alti rivali niponi ar putea trage semnale de alarma asemanatoare asupra rezultatelor financiare, pe o piata afectata de recesiune si aprecierea yenului, care a dus la diminuarea castigurilor din exporturi, scrie NewsIn.

Sursa, care a dorit sa ramana sub anonimat din cauza ca informatia nu este inca publica, a confirmat un raport publicat de cotidianul Yomiuri, conform caruia compania s-ar confrunta cu pierderi de 350 miliarde yeni in anul fiscal care se va incheia in martie.

Panasonic estimase in noiembrie un profit net de 30 miliarde yeni, in coborare fata de prognoza anterioara de 310 miliarde yeni. Anul trecut, grupul a avut un profit net de 282 miliarde dolari.

De asemenea, cotidianul financiar Nikkei a scris ca profitul operational al Panasonic ar putea scadea cu aproximativ 90%, la 70 miliarde yeni anul acesta. In noiembrie, compania estimase un profit operationat de 340 miliarde yeni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri