Bill Gates, fondatorul Microsoft Corp, a declarat in cadrul unei conferinte din California, ca prevede inca trei sau patru ani “foarte dificili” pentru economia Statelor Unite, potrivit VNUNet.
Gates le-a cerut guvernelor sa-si mentina investitiile in educatie si sanatate.

El a facut comentarii despre econonomie dupa ce Produsul Intern Brut al Statelor Unite s-a contractat in trimestrul al patrulea la o rata anuala de 3,8%, potrivit datelor furnizate de guvern. Aceasta a fost cea mai severa contractie economica din ultimii 27 de ani.

Scaderea vine dupa un declin de 0,5% in al treilea trimestru. Acestea au fost primele contractii trimestriale in productivitate dupa cel inregistrat in ultimul trimestru din 1990 si primul trimestru din 1991.

“Fara indoiala, vom avea trei sau patru ani care vor fi foarte dificili”, a declarat la intalnirea liderilor de companii si a executivilor din industrie. “Trecem printr-o perioada in care dupa 50 de ani de extindere am fost pusi in fata contractiei”, a declarat Gates.

“Urmeaza sa avem cativa ani in care cererea totala va fi la un nivel scazut”, a adaugat Gates.
Gates, care a fost numit in luna septembrie de revista Forbes cea mai bogata persoana din Statele Unite pentru al 15-lea an consecutiv, a reinoit angajamentul de a pastra fundatia sa (Bill and Melinda Gates Foundation) axata pe probleme de sanatate.

Fundatia a cheltuit putin peste 3,3 miliarde dolari pentru a sustine programe de vaccinare, de cercetare a malariei, si ingrijire SIDA.

Fundatia planuieste sa mareasca aceste cheltuieli la 3,8 miliarde dolari in acest an, a declarat Gates, care in luna iunie a parasit compania de software pe care a creat-o cu prietenul sau din copilarie, Paul Allen. Gates a declarat ca fundatia sa ajuta la descoperirea unui vaccin pentru malarie care spera sa ofere un remediu efectiv.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri