Mai mult de o treime din totalul gospodariilor din Romania aveau anul trecut un computer acasa (35%), proportie superioara celei din anul 2007, cand se inregistra un procent de 31,4%, potrivit Insitutului National de Statistica (INS).
Dintre gospodariile care au un calculator acasa, patru din cinci locuiesc in mediul urban. Fata de anul 2007, anul trecut ponderea gospodariilor care detin un PC acasa a crescut atat in mediul urban, de la 46% la 49,4%, cat si in mediul rural, de la 11,9% la 16,1%, informeaza NewsIn.

Potrivit INS, din analiza in profil teritorial a dotarii cu computere a gospodariilor nu rezulta diferente prea mari intre regiuni, ponderea acestora situandu-se intre 28-37% din totalul fiecarei zone, exceptie facand regiunea Bucuresti -Ilfov, unde 50,7% dintre gospodarii aveau cumputere. In regiunile Nord-Est si Sud-Muntenia s-au inregistrat proportiile cele mai mici, 28,5% si, respectiv, 31,4%.

Un interes ridicat in detinerea unui computer s-a observat in gospodariile conduse de patroni, unde aproape patru din cinci dintre ele detin un PC, iar dintre gospodariile conduse de salariati, aproape trei din cinci detin un computer (59%).

Existenta membrilor tineri in cadrul unei familii mareste interesul in achizitionarea unul calculator, lucru demonstrat prin faptul ca mai mult de jumatate din gospodariile cu trei si, respectiv, patru persoane sunt dotate cu computere, fata de 20,8% dintre gospodariile cu doua persoane si 13,3% dintre gospodariile cu o persoana.

In ceea ce priveste dezvoltarea abilitatilor de invatare si de largire a nivelului de instruire cu ajutorul calculatorului, in cadrul gospodariilor conduse de persoane cu nivel de instruire superior, postliceal sau liceal, majoritatea detin PC-uri, in timp ce ponderea este modesta in cadrul gospodariile conduse de persoane cu un nivel de instruire profesional, gimnazial sau primar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri