Interesul pentru tehnologia de ultima ora a ramas constant, in ciuda conditiilor economice generale. Aceasta situatie este cel mai clar evidentiata de nivelul vanzarilor de terminale smartphone, unde s-a inregistrat o crestere medie de aproximativ 40% in primul semestru al anului 2009, comparativ cu perioada similara a anului trecut.
Evolutia pozitiva a vanzarilor de terminale din clasa smartphone se datoreaza cresterii semnificative a acestui segment ca numar de modele disponibile, dar si pretului de achizitie, care a urmat un trend descendent, conform lui Mihnea Serbu, senior product manager Orange Romania.

Astfel, fata de aceeasi perioada a anului trecut, vanzarile de terminale din clasa smartphone au urcat 40 de procente.

“Pe fondul dificultatilor economice din prezent, consumatorii au devenit mai selectivi si se orienteaza spre optimizarea cheltuielilor. Drept urmare, acestia cauta acele produse si servicii care prezinta un raport calitate-pret cat mai atractiv si tind sa achizitioneze un telefon mobil cat mai fiabil din punctul de vedere al pretului”, a declarat, pentru Wall-Street, Mihnea Serbu, senior product manager Orange Romania.

In contextul economic actual este dificil de estimat cum anume se va dezvolta piata telefoanelor premium (smartphone) in anul 2009, considera el.

"Cu toate acestea, avand in vedere semnalele pozitive inregistrate in primul semestru, speram ca si in continuare piata sa urmeze un trend asemanator. In acest sens, Orange a continuat diversificarea portofoliului sau prin recenta lansare exclusiva a terminalului Toshiba TG01, primul telefon cu procesor Snapdragon de 1Ghz si cel mai mare touch-screen (WVGA 800x480 pixeli).

Acesta este, in prezent, cel mai puternic smartphone cu sistem Windows Mobile 6.1 orientat catre oferirea unei experiente multimedia si de navigare pe Internetul mobil completa", arata Serbu.

Persoanele care cumpara telefoane din gama smartphone sunt persoane active, mature, care utilizeaza telefonul mobil nu doar pentru apeluri de voce, dar si pentru acces la Internet sau e-mail in afara biroului sau casei, este de parere Serbu. In plus, cei care aleg sa utilizeze un smartphone fac asta deoarece acest tip de terminal le permite sa instaleze diverse aplicatii suplimentare care le satisfac nevoi variate de comunicare.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri