Gecad Technologies, producatorul solutiei Axigen si Hostway Romania, furnizor de servicii de hosting, au investit 30.000 de euro in lansarea Hosted Axigen, o gama de servicii de mesagerie electronica pentru companiile mici si mijlocii, dar si pentru marile corporatii.
Investitia de 30.000 de euro a fost facuta in principal din fondurile Hostway Romania si include partea de hardware si de cercetare.

“Credem ca putem atinge 1.000 de conturi email pe segmentul intreprinderilor mici si mijlocii. Companiile mari nu sunt principalul nostru target, acestea preferand de multe ori solutii gazduite in-house, pe infrastructura hardware proprie”, a precizat pentru Wall Street, Flaviu Radulescu, Director General Hostway Romania despre proiectul la care s-a lucrat timp de cateva luni.

Hosted Axigen se bazeaza pe un singur plan tarifar, de un euro/cont de utilizator inregistrat si un euro/1Gb spatiu de stocare.

“Mediul de afaceri este in continuare conditionat de efectele negative ale crizei economice mondiale. Astfel, cu noile servicii oferite de Axigen si Hostway, companiile mici si mijlocii isi pot crea avantajele de business necesare castigarii de noi clienti, fara a se expune unor riscuri inutile prin marirea cheltuielilor intr-o perioada critica”, spune Oana Bornaz (foto), directorul executiv al Gecad Technologies.

Compania lansata in 2001 este membra a grupului Gecad, iar in 2008 a inregistrat o cifra de afaceri de 551.000 euro, fata de 241.000 euro in anul precedent, potrivit Ministerului de Finante.

Totodata, anul trecut Gecad Technologies a inregistrat pierderi in jurul a 978.000 euro, fata de 1,1 milioane euro in 2007.

Hostway Corporation, una dintre cele mai importante companii globale de hosting, cu peste 600.000 de clienti la nivel mondial, s-a lansat pe piata locala in martie 2006.

Anul trecut, Hostway Romania a rulat afaceri de 861.000 euro, fata de 887.000 euro in 2007, si a inregistrat pierderi de 162.000 euro, comparativ cu 105.000 euro in urma cu doi ani.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri