Contextul economic actual nu a favorizat vanzarile pe retail ale Axel Soft, distribuitor de produse de securitate IT si hardware. Lipsurile inregistrate in acest sector au fost, totusi, compensate de sectorul corporate, care a adus 82% din totalul vanzarilor la nivel national, spune Andreea Sporis, director de vanzari al distribuitorului solutiei NOD32 in Romania.
Daca la inceputul anului compania estima o cota de 33 - 35% din piata de solutii antivirus, Axel Soft IT si-a reestimat tintele cu 5 puncte procentuale. Peisajul economic actual a influentat, cu siguranta, noile obiective ale grupului care distribuite solutiile Eset pe piata locala.

"Este o perioada grea, iar acest lucru s-a vazut mai ales din cauza sectorului de retail care a pierdut foarte mult teren. Spre exemplu, caderea acestui segment de piata a facut ca 82% din vanzarile totale inregistrate la nivel national de Axel Soft sa provina din zona de business", a declarat Andreea Sporis (foto), in cadrul intalnirii anuale a partenerilor companiei, la Sibiu.

Comparativ, anul trecut, vanzarile Axel Soft IT pe zona business, reprezentau 72% din totalul realizat de grup pe plan national.

Insa criza economica nu si-a pus amprenta pana in punctul in care sa apara stagnari. "Criza ne-a afectat, insa nu atat de mult incat sa avem stagnari sau scaderi."

Dupa cum spune ea, partenerii au reusit sa sustina pierderile aduse de vanzarile orientate catre zona de home user prin efortul sustinut in partea corporate. In continuare, daca situatia pe acest segment nu va cunoaste imbunatatiri, oficialii companiei sunt hotarati sa apeleze la noi parteneriate.

"Vom fi nevoiti sa cautam alti parteneri daca cei actuali nu isi indplinesc atributiile", a adaugat Sporis.

Totodata, criza a avut un impact minim si, mai mult decat atat, a facut ca anumite regiuni din tara sa castige un avans important si sa creasca din punct de vedere al vanzarilor. Bucurestiul, desi atrage cea mai mare parte a vanzarilor, a inceput sa concureze cu alte judete in 2009.

"Anul acesta ponderea s-a mutat pe alte judete din tara, chiar daca Bucurestiul a continuat sa atraga cel mai mare volum de vanzari", a mai spus directorul de vanzari al companiei.

Distribuitorul pe piata romaneasca a solutiilor Nod 32 a incheiat 2008 cu afaceri de 2,7 milioane euro, in crestere cu 70% fata de anul precedent. Solutiile antivirus Nod 32 au reprezentat 90% din veniturile companiei.

Compania are peste 400 de parteneri activi.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri