Tranzactie gigant in media: Axel Springer a cumparat Business Insider

Publisherul Axel Springer a anuntat marti ca a achizitionat platforma de stiri Business Insider pentru suma de 343 de milioane de dolari, scrie TheNextWeb. Acest lucru evalueaza Business Insider la circa 443 milioane de dolari.

Business Insider, cu sediul in New York, atinge un numar de 78 de milioane de vizitatori unici pe luna. Prin aceasta achizitie, Axel Springer va putea sa atinga circa 200 de milioane de unici lunar la nivel global, ajungand astfel al saselea cel mai mare publisher din lume.

Compania a semnat pentru achizitia a 88% din companie, detinand deja 9% din BI. Per total, compania va detine dupa finalizarea achizitiei 97% din publicatie. CEO-ul Amazon Jeff Bezos, prin intermediul companiei sale de investitie Bezos Expeditions, detine restul de actiuni.

"Prin achizitia Business Insider ne continuam strategia de extindere a digitalului si, asa cum anuntam anterior, investim in companii de jurnalism digital din regiunile vorbitoare de limba engleza din lume. Business Insider a setat noi standarde in jurnalismul global si, in particular, in jurnalismul digital", a subliniat Mathias Dopfner, CEO la Axel Springer.

Sursa foto: 360b / Shutterstock.com" rel="nofollow" target="_blank">Shutterstock: Axel Springer

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri