Mediul economic dificil ofera liderilor IT o oportunitate fara precedent, ei avand acum posibilitatea sa isi demonstreze valoarea si sa isi sporeasca semnificativ contributia la nivelul conducerii unei companii, arata un raport Deloitte realizat in mai multe tari, cu privire la rolul functiei IT in sectorul de business.
In conditiile in care anul 2009 sta sub semnul crizei economice, industria IT se afla sub presiune, fiind responsabila de modul in care evolueaza piata de profil, cat si de oportunitatile care pot aparea si pot sustine cresterea valorii bsuiness-urilor.

Chiar daca “vocea IT-ului” nu este inca auzita suficient de bine la nivelul managementului companiilor, managerii IT confirma faptul ca actuala situatie economica a intensificat relatia intre acest domeniu si sectorul de business global.

Criza economica actuala a permis specialistilor IT sa intareasca dialogul si relatia pe care acestia o aveau cu mediul de business, primii putand oferi sfaturi si consultanta companiilor, potrivit studiului Deloitte.

“Cele mai multe companii inca se lupta cu efectele pe care le-a adus criza. Insa, in ciuda incertitudinilor specifice mediului actual, prezentul constituie un moment oportun pentru ca IT-ul sa ajute mediul de business sa se dezvolte, aducandu-i plus valoare”, a spus Chris Verdonck, partener Deloitte Enterprise Risk Services.

Studiul mai arata si ca, in viitor, IT-ul va trece de granita automatizarii si eficientei si va aduce plus valoare sectorului corporate.


In plus, dupa cum evidentiaza cercetarea Deloitte, la nivel de management nu se discuta suficient despre chestiuni care tin de sectorul tehnologic.

Astfel, jumatate din companiile care au participat la studiu recunosc ca nu sunt aduse in discutie probleme care tin de zona IT, iar o companie din cinci sustine ca strategia IT nu este sau este aliniata in mica masura la strategia intregii companii.

In plus, in cele mai multe cazuri, reducerile de costuri au devenit factorul principal care a influentat luarea deciziilor in IT, alaturi de noile tehnologii lansate sau de restructurarile interne.



La studiul IT Business Balance Survey au participat companii din diverse industrii, din 28 de tari.

In prezent, circa 60% dintre IMM-urile din Bucuresti isi externalizeaza serviciile de administrare a infrastructurii IT, dupa cum arata un studiu al companiei de servicii si consultanta Ka&Te Associates.

Potentialul industriei IT&C este recunoscut si de personalitati din mediul politic, chiar ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Mark Gitenstein, considerand ca economia mondiala nu se poate reface, cu atat mai putin prospera, fara aportul acestui sector.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri