Daca anul trecut piata de retail electro IT a cunoscut scaderi de 40 - 50%, in 2010 ea va creste cu pana la 15%, potrivit estimarilor lui Cristian Moanta, directorul de marketing si achizitii al Altex.
"Cred ca in nivelul pietei electro IT va fi in 2010 cu 10 - 15% mai mare peste cel inregistrat anul precedent. 2010 va fi caracterizat de o activitate redusa in prima parte, urmand ca din a doua jumatate sa vedem mai multa actiune in acest sector", a declarat pentru Wall-Street Cristian Moanta (foto), director de marketing si achizitii la Altex, cel mai mare jucator de electronice, electrocasnice si IT&C din Romania.

Desi Moanta prevede o majorare a industriei de pana la 15% in acest an, "asteptarile sunt rezervate".

Din cauza situatiei generale din piata electro IT locala, reprezentantul Altex sustine ca este indicat sa fie mai rezervat in privinta a ceea ce se va intampla in 2010.

Chiar daca o situatie mai buna in industria de profil va fi resimtita din a doua parte a anului, el spune ca se asteapta la un prim semestru mai bun decat S1 din 2009.

"Lunile ianuarie si februarie ale anului trecut au fost dezastruoase. Eu cred ca situatia aceasta nu se va repeta si in primele luni ale lui 2010", a afirmat Cristian Moanta.

Vanzarile din decembrie 2009 au mers mai bine fata de cele realizate in restul anului, insa, conform acestuia, au fost sub cele din decembrie 2008.

"Tinand cont de faptul ca recesiunea si-a facut simtita prezenta inca de la sfarsitul lui 2008, vanzarile mai mici din decembrie anul trecut au fost pozitive. Comparativ cu restul anului trecut, cand am avut scaderi de 50%, in luna cadourilor acestea au fost mai mici cu 35%", a explicat oficialul companiei.

Altex a avut, potrivit lui Moanta, 10 zile de vanzari "exceptionale" in ultima luna a anului trecut.

Liderul pietei de retail electro IT a obtinut afaceri de 124 milioane euro la noua luni, la jumatate fata de ianuarie-septembrie 2008, cand a inregistrat 248 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri