Romanii au renuntat in ianuarie la peste 77 de tone de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE), in cadrul primei campanii Marea Debarasare din acest an, potrivit datelor publicate de Ministerul Mediului si Padurilor.
Cele mai multe deseuri de acest fel au fost colectate din regiunea 2 Galati (25,2 tone), regiunea 6 Cluj-Napoca (17 tone) si regiunea 3 Pitesti (9,6 tone), scrie NewsIn.

Cele mai mari cantitati de DEEE au fost colectate in judetele Constanta (24,1 tone), Bihor (8,7 tone), Arges (7,7 tone), iar cele mai mari cantitati au fost colectate in orasele Constanta (12,36 tone), Oradea (8,7 tone) si Baia Mare (4,5 tone).

In Bucuresti, pe primul loc s-a situat sectorul 1, unde au fost colectate 2.327 kg deseuri de echipamente electrice si electronice, urmat de sectorul 4 (400 kg) si de sectorul 3 (270 kg).

Anul trecut, prin campania Marea Debarasare, romanii au renuntat la 1.440 tone de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE), in cadrul a zece etape de Marea Debarasare, in conditiile in care, in 2009, campania a inceput in luna martie.

Romania trebuie sa colecteze anual 4 kg de DEEE pe locuitor, obligatie pe care o au si celelalte state membre ale Uniunii Europene.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri