Romanii au un nou punct de frontiera pentru a trece din Bulgaria in Grecia, Makaza-Komotini, redeschis oficial pe 9 septembrie. Acesta este cel mai scurt drum din Bucuresti la Marea Egee si are sub 500 de km, scrie novinite.com.

Drumul Ruse-Makaza, care leaga Romania de Grecia, face parte din coridorul 9 pan-european care face legatura intre Helsinki, statele baltice, Moscova, Kiev, Bucuresti si portul grecesc Alexandroupolis de la Marea Egee.

Acest punct de frontiera nu a fost deschis pana acum pentru ca soseaua de 20 de km din Bulgaria pana la Marea Egee trebuia refacuta.

Pe la Makaza pot trece granita doar autovehicule sub 3,5 tone si autocare, aceasta fiind cererea Greciei, in timp ce Bulgaria a cerut sa fie acceptate si vehicule comerciale sub 5 tone.

In Bulgaria, drumul I-5 (E-85) trece prin Ruse, Byala, Veliko Tarnovo, Dryanovo, Gabrovo, Shipka Pass, Kazanlak, Stara Zagora, Dimitrovgrad, Haskovo, Kardzhali si Momchilgrad pentru a ajunge in Makaza.

Pana in prezent , Bulgaria și Grecia au in comun patru puncte de trecere a frontierei : Kulata - Promachonas , Ilinden - Exochi , Svilengrad - Ormenion și Zlatograd - Thermes.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri