Sinuciderile continua la France Telecom, cel mai mare operator de telefonie francez, dupa ce saptamana trecuta alti doi angajati au ales sa isi puna capat zilelor, a anuntat grupul. Pe de alta parte, conducerea operatorului nu favorizeaza, dar nici nu exclude ipoteza ca aceste sinucideri sa aiba legatura cu locul de munca, scrie cotidianul francez Le Parisien.
“Compania este in soc”, a declarat un purtator de cuvant al France Telecom, grup care este prezent pe piata locala prin Orange Romania.

Cele doua persoane care s-au sinucis erau un angajat in varsta de 32 de ani din domeniul serviciilor care a fost gasit mort la domiciliul sau si un tehnician de 50 de ani care s-a sinucis intr-o padure. Acestea cazuri au dus numarul sinuciderilor la France Telecom la cinci persoane de la inceputul anului, dupa cum afirma reprezentantii sindicatelor, cazurile fiind confirmate si de conducerea companiei.

Din 2008 si pana la finalul lui 2009 au fost inregistrate 35 de sinucideri in companie, majoritatea persoanelor motivand in biletul de adio stresul de la serviciu. Dupa ce compania a fost privatizata in 2004, majoritatea celor 103.000 angajati s-au plans de masurile sectorului privat, inclusiv de tintele de performanta.

La inceputul lunii, presa internationala a anuntat ca Didier Lombard, presedintele si directorul executiv al France Telecom, va parasi functia de director executiv incepand cu 1 martie, dupa ce a fost criticat pentru felul in care a condus compania intr-o perioada dominata de sinucideri.

Lombard va ramane presedinte al companiei si va preda functia de director executiv lui Stephane Richard.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri