Compania romano-canadiana de servicii si solutii IT OSF Global Services, care a achizitionat ieri CMI Technologies LLC, un furnizor american de servicii de website coding, isi propune pentru 2010 o cifra de afaceri in crestere cu 30%, de la 2 milioane euro anul trecut.
"Cifra de afaceri a OSF Global Services, la nivel global, a fost de aproximativ 2 milioane euro in 2009, cu 35% mai mult fata de anul anterior. Cea mai mare parte a business-ului OSF Global Services aduce venituri din SUA, Canada si Vestul Europei, deci veniturile realizate in Romania sunt foarte mici in totalul cifrei de afaceri", a declarat pentru Wall-Street Gerard Szatnavyi, presedinte si CEO OSF Global Services.

Compania estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 30% in 2010 fata de anul precedent, pana la aproximativ 2,6 milioane euro.

In ceea ce priveste piata de outsourcing, compania prognozeaza cresteri usoare fata de 2009, mai ales in domeniul dezvoltarii de aplicatii si al mentenantei. Furnizorii isi vor diversifica portofoliul de oferte si vor oferi modele mult mai flexibile de contractare si preturi, care vor reduce riscurile asumate de clienti, conform lui Szatnavyi.

"Cheltuielile cu outsourcing-ul de consultanta IT vor creste si ele in 2010, deoarece companiile se vor orienta inspre proiecte strategice, care sa le ajute sa-si intareasca pozitia pe piata. Se va pune tot mai mult accentul pe folosirea tehnologiilor de tip cloud computing si SaaS (Software as a Service), care sunt mult mai flexibile si aduc randamente (ROI) foarte bune", explica reprezentantul OSF.

Anul trecut, piata de outsourcing a fost influentata, in general, pozitiv, de criza economica, deoarece multe companii s-au reorientat si au ales sa-si reduca costurile. Conform companiilor de cercetare in domeniu, la nivel mondial, piata de outsourcing a crescut cu aproximativ 15% in 2009.

OSF Global Services a achizitionat CMI Technologies LLC, un furnizor american de servicii de website coding. Potrivit oficialilor companiei, valoarea tranzactiei este confidentiala. Negocierile pentru preluarea CMI Technologies LLC au inceput in august 2009.

"In urma acestei achizitii, OSF Global Services si-a extins prezenta in Statele Unite, unul din fostii parteneri ai Codemyimage.com devenind vicepresedinte al diviziei de vanzari la OSF. In continuare, se vor face numeroase angajari in cadrul CODEMYIMAGE.com, scopul fiind acela de a tripla cifra de afaceri in 2010", arata Gerard Szatnavyi.

Codemyimage.com va continua sa functioneze sub acelasi brand dupa achizitia sa de catre OSF Global Services si va furniza in continuare servicii de web coding pentru designerii web.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri