Guvernul chinez a avertizat companiile care colaborau cu Google sa "se pregateasca pentru ziua in care nu vor mai putea sa foloseasca serviciile companiei americane", scrie Cnet News.

Google, care detine o cota importanta in piata cautarilor online din China, a decis sa opreasca cenzurarea cautarilor in urma unor atacuri informatice indreptate catre conturile activistilor pentru drepturile omului, insa aceasta decizie ar putea insemna inchiderea operatiunilor din aceasta tara.

Daca Google isi va inchide serviciile, partenerii companiei precum Sina.com si Ganji.com vor fi obligati sa isi directioneze cautarile directe catre Google.com in locul paginii Google.cn sau vor filtra singuri rezultatele de cautare care trebuie sa indeplineasca cerintele statului chinez. Totusi, utilizarea site-ului Google.com nu este o metoda usoara de evitare a restrictiilor deoarece China poate bloca accesul catre site-uri.

"Cand discutam cu partenerii nostri, incercam sa le influentam alegerea pentru site-ul de cautare Baidu. Guvernul de la Beijing are un punct de vedere asupra atitudinii companiei, iar Google are propriile principii si va fi nevoita sa renunte la China.cn", a declarat Vincent Kobler, executiv al EmporioAsia Leo Burnett din Shanghai, citat de Bloomberg.

De asemenea, la sfarsitul saptamanii trecute o sursa apropiata situatiei a declarat pentru Financial Times ca sunt sanse de 99% ca Google sa inchida site-ul Google.cn, dar Google ar putea sa isi pastreze operatiunile de cautare.

De asemenea, Google vrea sa isi pastreze anumite operatiuni din China chiar daca va inchide pagina de cautare Google.cn. De asemenea, directorul executiv al Google, Eric Schmidt a declarat ca o clarificare a situatiei va fi prezentata curand.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri