Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Gabriel Sandu, a decis reducerea, incepand chiar din aceasta luna, a numarului de documente obligatorii pentru obtinerea autorizatiilor de transport international de marfa de la 8, la 3.
Transportatorii externi vor obtine mult mai usor autorizatiile de transport international de marfa. Astfel, pentru simplificarea accesului utilizatorilor sistemelor electronice gestionate de MCSI, s-a decis:

- unificarea cererilor de inregistrare in sistem, respectiv de reinnoire a certificatelor digitale intr-un singur formular, care va fi transmis electronic;

- unificarea cererilor de eliberare CEMT, de suplimentare a autorizatiilor si de delegatie intr-un singur document;

- unificarea formularelor de predare a autorizatiilor prin posta, respectiv de predare a autorizatiilor la sediu, intr-un singur formular.

"Nu mi se pare corect si, cu atat mai putin adecvat secolului in care traim, ca transportatorii sa fie obligati sa depuna nenumarate formulare de fiecare data cand trebuie sa iasa din tara. Nu o fac de placere. Isi fac meseria, iar noi ar trebui sa ii ajutam, nu sa le punem piedici printr-o birocratie excesiva, motiv pentru care am decis simplificarea procedurilor administrative", a declarat ministrul Gabriel Sandu, precizand ca aceasta este doar una dintre primele masuri care vor fi luate de institutia pe care o conduce pentru a reduce presiunile birocratice.

Autorizatiile de transport international de marfa sunt necesare tuturor operatorilor care efectureaza transporturi de marfa in statele nemembre UE, precum si transporturi combinat de tip terta (care implica atat state membre, cat si nemembre).

Autorizatiile sunt acordate de Centrul National de Management pentru Societatea Informationala, institutie aflata in subordinea MCSI, pe baza de acorduri de reciprocitate intre Romania si celelalte state, conform reglementarilor europene in materie de transporturi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri