O persoana din trei care au folosit soft-uri piratate se declara multumita si nu este interesata de pericole ca furtul de date personale sau atacurile unor virusi, scrie The Telegraph.

O persoana din sase sustine ca foloseste ilegal programe pe computer atat acasa, cat si la serviciu, potrivit studiului la care au participat 1.000 de adulti din Marea Britanie. De asemenea, doar o treime dintre acestia au inteles riscurile la care sunt expusi, arata studiul comandat de Microsoft.

Studiul compara atitudinea consumatorilor privitor la pirateria de filme, muzica si aplicatii, iar sase din 10 oameni constientizeaza pericolele legate de folosirea unor soft-uri piratate spre deosebire de riscurile venite in urma descarcarilor ilegale de muzica sau filme.

"Oamenii trebuie sa inteleaga ca exista riscuri pentru securitatea acestora, inclusiv furtul de identitate in urma folosirii unor produse software piratate si ca adesea pot fi victime ale altor actiuni criminale, cum este in cazul angajatilor ce folosesc soft-uri piratate la locul de munca", a declarat Susie Winter, din partea organizatiei Alliance Against IP Theft.

Studiul mai arata ca folosirea unui software piratat duce la patrunderea unui virus in sistem in 62% dintre cazuri, la pierderea datelor personale la 31% din cazuri, dar si la defectiuni ale computerului in 38% din cazuri.

Unul din opt angajati declara ca foloseste soft-uri piratate la locul de munca. "Reducerile de costuri, ignoranta si schimbarea personalului IT sunt printre principalele motive citate de companii in fata instantei. Insa costul platit de o companie in cazul in care este chemata in instanta este foarte mare. Companiile se expun unor riscuri precum actiuni judecatoresti, distrugerea reputatiei si pierderea de date daca permit soft-urilor sa descarce de pe site-uri ilegale", a declarat, Julian Swan, oficial Business Software Alliance.

Atacurile informatice, ca spam-urile si furtul de date, costa companiile din intreaga lume in medie 1,35 milione euro, arata un raport recent al Symantec.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri