O parte dintre cele mai mari companii IT si-au marit capitalul cu aproximativ 40% in ultimul an, rezervele acestora ajungand la aproape 250 miliarde dolari, potrivit unor date recente publicate de Financial Times.

Cele mai importante zece companii au adaugat mai mult de 65 miliarde dolari la rezervele pe care le detin inca de acum un an, sustin analistii Financial Times. Aceasta crestere vine in pofida scaderii veniturilor din timpul crizei a unor companii ca Microsoft, Cisco Systems si IBM.

Cresterea competitiei in importante segmente, precum cel al telecomunicatiilor, a determinat cele mai mari companii sa stranga rezerve, la fel ca in cazul Apple acum cel mai bogat grup IT cu aproape 42 miliarde dolari in numerar pentru fuziuni si achizitii (M&A).

Mai multe companii s-au pregatit sa vanda dupa ce pretul actiunilor au scazut, iar rapiditatea revenirii au facut marile tranzactii mai putin atractive.

Qualcomm si-a sporit numarul de preluari de mici dimensiuni pe care le incheie pentru a dobandi noi tehnologii, insa achizitiile cu un potential ridicat sunt prea scumpe. Companii ca Google , si-au marit ritmul tranzactiilor incheiate in ultimele luni pentru a consolida capacitatile tehnologice prin care sa se exinda in noi domenii din industria IT.

Totusi piata de M&A din industria IT a scazut in timpul crizei economice. Valoarea tranzactiilor din IT anuntate in 2009 de aproximativ 125 miliarde dolari a scazut de aproape cinci ori fata de anul anterior. Chiar daca s-a inregistrat o crestere in primul trimestru al acestui an nivelul tranzactiilor este la jumatate fata de cel de acum doi ani, inainte de inceperea recesiunii.

Mai citeste si: Companiile IT se pregatesc de achizitii prin emisiuni de obligatiuni

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri