Buffett a avut un profit record, de aproape 20 miliarde dolari. Acum vrea sa faca achizitii

Conglomeratul Berkshire Hathaway, condus Warren Buffett inca din 1965, a obtinut profit record anul trecut, de 19,48 miliarde de dolari, iar miliardarul a semnalat ca vizeaza noi achizitii semnificative pentru extinderea afacerilor, conform Mediafax.

Castigul Berkshire a crescut cu 31% fata de precedentul castig record de 14,8 miliarde de dolari inregistrat in 2012. Evolutia rezultatului Berkshire a fost sustinuta de imbunatatirea situatiei economice din SUA, potrivit Reuters.

"Pentru America urmeaza o perioada si mai buna. Charlie si cu mine am considerat intotdeauna ca o «miza» pe prosperitastea constant in crestere a SUA este o investitie aproape sigura. Desi investim si in strainatate, cele mai multe oportunitati sunt in America", a declarat Buffett, referindu-se la vicepresedintele, in varsta de 90 de ani, al Berkshire, Charlie Munger.

Buffett, in varsta de 83 de ani, conduce incepand din 1965 Berkshire, care a ajuns sa incorporeze peste 80 de afaceri in domenii precum asigurari, cai ferate, companii de utilitati si ingehtata. Berkshire detine si investitii in actiuni de peste 117,5 miliarde de dolari.

Miliardarul a semnalat, din nou, ca nu intentioneaza sa paraseasca in curand compania, spunand investitorilor ca intentioneaza ca in scrisoarea catre actionari de anul urmator sa evalueze cei 50 de ani petrecuti in fruntea Berkshire, precum si perspectivele de viitor.
In trimestrul al patrulea, profitul a crescut cu aproape 10%, la 4,99 miliarde de dolari.

Citeste si:
Impactul pandemiei: Grupul Floria se așteaptă la doi ani fără profit
Grupul Floria se așteaptă la...

Valoarea activului net pe actiune, un indicator preferat al lui Buffett, a avansat cu 18,2% dupa taxe, la 134.973 dolari.

In pofida avansului, 2009-2013 este prima perioada de cinci ani din mandatul lung al lui Buffett in care valoarea activului net pe actiune a crescut mai lent decat indicatorul Standard & Poor's 500, incluzand dividendele.

Miliardarul a declarat ca se afla in continuare in cautare unor noi achizitii mari, pe care le numeste "elefanti". In ultimul an, compania a facut doua achizitii importante, preluarea pentru 5,6 miliarde de dolari a companiei de utilitati NV Energy din statul Nevada si o investitie de 12,25 miliarde de dolari la producatorul de ketchup Heinz.

Berkshire a incheiat anul trecut cu bani si alte lichiditati in valoare de 48,19 miliarde de dolari.

Citeste si:
Warren Buffett, bombardat cu intrebari incomode la adunarea anuala
Warren Buffett, bombardat cu...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
VIDEO Jair Bolsonaro şi-a dat masca jos după ce a anunţat că are Covid-19
Setari Cookie-uri